onsdag, juni 09, 2004

Casting och locations löser sig!

13.00 idag så träffade vi PRO Frösön, eller rättare sagt deras teatergrupp. Det var ett otroligt trevligt gäng herrar och damer som alla blev väldigt entusiastiska över projektet och hade många frågor och idéer. Både jag och regissören Markus tappade hakan över hur otroligt talangfulla personer det finns som aldrig tidigare arbetat ordentligt med skådspeleri, och detta var verkligen inget undantag. Seriösa och öppna personer som utan problem förstod vad det rörde sig om och dessutom tycker det ska bli väldigt kul att vara med i en skräckfilm. Efter ett tag så kände vi oss som barnbarna som var på besök och vi blev verkligen på gott humör. Nu är i stort sett alla skådisarna satta och det syns på vår hemsida.

15.30 var vi ute i Trångsvikens bygdegård och träffade en dam vid namn Gunilla. Hon bjöd på fika och vi diskuterade användandet av bygdegården för en av filmens viktigaste scener. Givetvis var detta inget problem alls och den 27:e juli så är det dags för vår riktigt stora mass-scen där vi förhoppningsvis ska kunna engagera en stor del av byn som statister. I samma fart så åkte vi upp till Trångsvikens Bröd och fick spons på fikabröd till alla statisterna i scenen!

Men där mellan promenerade vi ner till ICA Trångsviken och pratade med ägarna där som tyckte det lät som en utmärkt idé att vi ville spela in en scen i och utanför deras butik. Tänk så lätt det faktiskt går när man bara vill. På vägen till en viktig huslocation så stannade vi till vid en grillkiosk som skulle vara perfekt för ett par av scenerna, vi traskade in och pratade med den trevliga ägaren Helge, som även han tände på idén att få besök av en filminspelning. Bokat och klart!

Som grädde på moset besökte vi ett boningshus där vi ska spela in en hel del av filmen och även där flöt det på bra.

Så på några intensiva timmar så löste vi viktiga casting- och locationfrågor. Detta är livet! :)

Jämtland är fan det bästa stället att spela in film på! :)

tisdag, juni 08, 2004

Homofobi och idioti

Polisen i Östersund vill inte ta upp min anmälan angående en obehagligt inlägg i min gästbok och filmtipset.nu vill inte, trots upprepad begäran, ta bort min användare från deras sida (något som i stort sett alla andra communitys kan göra). Jaja, svenskarna har ju en grund genpol.