torsdag, september 02, 2004

Willem Dafoe-afton: Streets of fire och Spider-man

Ikväll lyckades jag pricka in två Dafoe-filmer av en ren slump och båda var alldeles utmärkta. Spider-man har det skrivit så mycket om, men den inte allt för kända Streets of fire är väl värd att ta sig en titt på.

Walter Hill har regisserat en otroligt enkel och straigh story som utspelar sig i en värld som är en skön blandning mellan åttio- och femtiotalet. Flicka blir kidnappad av läderkillen Dafoe och Michael Paré (som den ensamma tuffingen) räddar henne och daskar läderrumpa med bland annat slägga.

Fylld med bra åttiotals"rock" (finns det nån sån?) och bra action.

onsdag, september 01, 2004

Thriller och Bo-Arne

Det är ju underligt hur många svenskar (speciellt) som helt plötsligt tycker sig vara expert på människan Bo-Arne Vibenius utan att ha träffat honom. Jaja, det handlar väl om den klassiska svenska efterblivenheten.

Det är lätt att sparka neråt när man inte vet ett skit.

Personligen tycker jag det är skönt att ha övergivit några av nätets forum. Skräckfilm.org var ett alldeles utmärkt forum och det saknar jag, men t ex dvdforum har ju sjunkit så lågt att det mest består av svenska gnällspikar och Astrid Lindgren-älskare (jag menar, något måste ju få massorna att känna trygga och politiskt korrekta). Det är ju också ett forum där många uttalar sig (t ex vissa moderatorer) om saker dom faktiskt inte vet något alls om, vilket bara känns komiskt.

I alla fall är vi officiellt klara med kompletteringar och dylikt till Kraftverk 3714. Jag är väldigt, väldigt nöjd med materialet (fast det får man ju inte tycka som medel-svensk) och tror filmen kommer att bli väldigt bra, om än ganska udda. Långt ifrån tokjävlarna på SFI i alla fall :)

Nä, nu ska jag ut och promenera lite!