fredag, januari 28, 2005

två nya manus

Sitter och arbetar med två nya långfilmsmanus. Ett är i stort sedan klart, det andra håller jag på att styltar upp med en hederlig gammal timeline. Inget av dom är typisk genrefilm. Varför vill jag då göra dom? Jag kommer ju bara få skit från kollegor.

Det känns verkligen som man slösar bort sin tid på nåt som ingen kommer att uppskatta.

måndag, januari 24, 2005

Pastor Åke på sin sköra Green

Pastor Åke Green är ett komplicerat fall. Jag tror inte ens den vassaste Agatha Christie-boken skulle kunna ge en bra lösning hur man går till väga med Green och hans hejdukar världen över.

Fälls han så kommer han garanterat (han har redan blivit det) bli en martyr för alla homo-hatande religiösa fanatiker och sympatin för denna kristna falang kommer troligtvis att stiga även inom dom liberala leden. Man håller varandra om ryggen, som det brukar vara. I det stora landet där borta nånstans så har han redan blivit upphöjd som en symbol för kristendomens martyrskap. Vill vi verkligen ha det så?

Frias han däremot så kommer Åke att falla ner i glömskans brunn och han återigen förpassas till livet som en av dessa ofarliga tokstollar som smutsar ner kristendomen med sina absurda och icke Bibel-trogna idéer. MEN vi kommer också att se att anti-semiter kommer att få säga att till exempel judarna är en cancersvulst på samhället, nynazisterna och rasistpartierna kommer att uttnyttja detta för att kunna förolämpa våra vänner som inte är av svensk börd. Givetvis skulle homohatet stiga, inom båda leden, och polisen skulle bli ännu slappare i sitt arbete. För vem vill jobba i onödan?

Personligen så tror jag att Pastor Åke Green, legitimerad tokstolle och kristen fanatiker, borde glömmas bort som person. Men hans budskap bör aldrig glömmas, för där visade kristendomen sitt fula ansikte väldigt, väldigt tydligt. Och det tror jag t o m majoriteten av de andra anhängarna av denna religion tycker är besvärande. Så det är upp till kamp nu. Kristna, ni med normala och intelligenta värderingar, stå emot dessa ful-kristna med all kraft. Läs Bibeln och se vad det står där...uppenbarligen har inte Åke Green gjort det, med tanke på alla faktafel och absurda påståenden.