fredag, mars 11, 2005

Vad är egentligen en filmrecensent?

Som filmskapare/skådespelare, eller vad man nu jobbar som inom denna ruttna bransch, så brukar man se den färdiga filmen som sitt barn. Efter en lång och svår födsel har barnet fötts och man lämnar ut barnet till vilda främlingar som genom sina högst privata åsikter förgriper sig på barnet/filmen.

Detta innebär ju att filmrecensent = pedofil.

Intressant.

måndag, mars 07, 2005

ständig krigsföring

Jag ser mitt liv/karrär (eller vad man nu ska kalla det) som ett ständigt krig. Oftast med "collateral damage" och retirerande trupper.

För varje fiendesoldats attack så förlorar jag tio soldater själv, men skickar ständigt fram nya - trots att det tär hårt på försvaret och pansargeneralen själv håller på att bli galen.

Men kriget måste fortsätta. Helt klart.

Givetvis är detta en metafor för min ständiga kamp som filmare. Ständig kamp. Men en dag, mina vänner, tar jag fram atombomben och fäller den över alla små ettriga fiendesoldater.

Liksom i slutet av Neon Genesis Evangelion så skapas en ny värld. En Fred-värld. En värld där jag trivs och kan arbeta ostört. En form av mental hörselkåpa och ögonbindel. För vad är viktigast egentligen? Jag eller dom?

Fram med atombomben bara.

We'll meet again, don't know where, don't where...but I know we'll meet again some sunny day!