lördag, maj 28, 2005

The Bite

Det här var ju en positiv överraskning. Ovidio G. Assonitis brukar göra lågbudgetfilmer som har högre production value än vad dom egentligen inte borde ha på grund av budgeten, och det här är inget undantag.

Handling i sig är ju väldigt fånig, en man vars arm/han förvandlas till en orm, men eftersom manuset ändå är såpass välskrivet och skådespelarna sköter sitt med en professionalitet som svenska skådisar borde ta efter så köper man konceptet helt och hållet.

Den är dessutom hyfsat gory och effekterna är snygga och stundtals ganska vidriga i sin slemmighet.

Kanske en eurocult-bagatell, men rekommenderas starkt, och speciellt för dom 39 kr man kan hitta den för på t ex Ö&B.

torsdag, maj 26, 2005

Saker som gör mig glad 3

Att läsa Anders Nilssons pucko-diskussion om vart man ska sitta i en biosalong för att uppleva filmen bäst. Snacka om att snärja in sig i sina egna påhitt och inte inse att alla regissörer arbetar olika och att salongen konstant skulle behöva förändras beroende på vilken film som visas :)

måndag, maj 23, 2005

It takes two to tango

Sedan smittskyddslagen togs i bruk i slutet av åttiotalet så har svenska medborgares rättigheter gång på gång kränkts av statens fördomsfulla synsätt. Allt spelar på att personer med sexuellt överförbara sjukdomar skulle vara mer promiskuösa än andra, friska personer.

För att sprida en dylik sjukdom så är man alltid två (enligt dom kristna värderingar som förpestat vår värld) inblandade. Givetvis kan man vara flera också. Men det är enbart den personen som råkar har sjukdomen som anses skyldig. De andra personerna fråntas helt ansvar för att sjukdomen har spridits, även fast dom inte använt sig av t ex kondom eller avbrutet samlag.

Vad hamnar då den sjuke nånstans? Jo, i en plats som brottsling. Detta även fast kanske inte ens den sjuke vet om att han/hon bär på sjukdomen. I ett flertal fall så har detta utnyttjats av personer utan skrupler. Det finns exempel på t ex HIV-positiva som pressats på pengar för att inte bli anmälda och även såna fall där HIV-positiva hamnat i fängelse eller rättspsykiatrisk sjukvård bara för att deras partner velat hämnas och tjäna en snabbt slant. Och då handlar det också om fall då smittan inte förts vidare.

Sverige är det enda land som har en liknande lag. I andra länder, i demokratier givetvis, så anses den sexuella akten vara något som två vuxna människor båda har ansvar för. Det är ju självklart, hur ska man annars resonera? Genom smittskyddslagen har många personer blivit oskyldigt fällda, dömda och straffade för något som egentligen är ett ansvar som två personer bör stå för. Vissa har förlorat hem och jobb i det som hänt och vissa har fått betala miljonbelopp i skadestånd till giriga ”oskyldiga” personer.

Min personligen åsikt är att även om sjukdomen förs vidare så ligger ansvaret hos alla personer som är inblandade, inte bara hos den sjuke – vare sig han/hon vet om det eller inte. För vi är ju alla vuxna människor som kan ta ett ansvar. Eller?

It takes two to tango. Lär er det.

Fred Anderson, Östersund

söndag, maj 22, 2005

Vill Expressens krönikör hänga ut de som idkar analsex på internet?

Britta Svensson, i sin ilska över egen blottar-erfarenhet, länkar till en sida där även personer som idkat "sodomy", dvs analsex/oralsex. Hon tycker det speglar en del av verkligheten och hennes attityd är ganska mycket så att hon tycker det är korrekt och rätt. Jag vet inte. Jag anser ju att vuxna människor ska göra vad dom vill med varandra, så länge det är frivilligt, och inte riskera att åka i fängelse över det.

http://expressen.se/index.jsp?a=287851

Och sidan hon länkar till:

http://www.cityofbartlesville.org

Det finns nån stackars bonnläpp där som inte ens våldtagit någon. Han har bara idkat nån form av annorlunda sex och antagligen inte skadad nån eller något.

Oklahoma, där Bartlesville ligger, kan dela ut ett maxstraff för homosexuellt umgänge på upp till 20 år. Allt för lite knull.

Men det visar väl bara vad Expressen står politiskt och moraliskt.