måndag, februari 06, 2006

Den sista

Ibland får jag inspiration. Som en blixt från klar himmel, för att använda ett slitet uttryck. Ofta varar den i en-två dagar för att sedan falna bort.

Ända sedan inspelningen av Déjà Vu så har jag hävdat, och det står jag för, att jag har gjort min sista långfilm som producent, manus eller nåt annat bakom kameran. Jag vill helt enkelt inte ha med branschen att göra.

Men så blir man inspirerad, börjar skriva, fundera, snacka osv osv. Tills att man inser hur värdelöst det egentligen är med film och filmskapande. Ofta väcks detta genom att man läser korkade kommentarer från kollegor i branschen som oftast inte vet speciellt mycket men gärna trycker ner oss som försökt göra nåt. Eller så läser man en del av detta hat som har strömmat emot en pgr av vissa av dom filmer man har gjort.

Det är konstigt hur folk kan hata så mycket. Snacka så mycket skit. Förtala. Kränka.

Men det räcker för mig. Och bara jag nu hittar ett fast jobb nånstans så kan jag fokusera på framtiden, som inte inbegriper långfilmer och skrivande. Utan bara lugn och ro.

söndag, februari 05, 2006

fetischer

Varför har alla intressanta fetischer utom jag?

En snubbe som tände på knästrumpor började chatta med mig idag. Vad har jag att komma med? "Öh... du har fina ögon!" eller nåt sånt?

Livet är mystiskt. Och ganska tråkigt.