lördag, februari 18, 2006

äntligen

Äntligen tog han bort länken till min blog från sin blogsida. Det var efterlängtat. Jag tycker dock hans blog är relativt bra, så jag behåller länken till hans sida utan att tveka.

torsdag, februari 16, 2006

Brända Bobby

Det har varit en del skriverier angående den försvunne Bobby i Göteborg samt att hans föräldrar (mamma och styvpappa) är häktade för mord. Jag betvivlar det inte. Det tisslades om det redan när han försvann och uppenbarligen har polisen blivit säkrare och säkrare.

Det som jag kommer att bli irriterad på är att det har skrivits lätt om att modern har varit rädd för mannen och att mannen dömts för våldsbrott innan. Detta är antagligen ett led i att återigen försöka frånta kvinnan ansvar och låta henne också vara ett offer i det hela. Antagligen kommer advokaten begära henne friad på grund av det kvinno-offer hon är.

MEN jag säger som så. Har man uppenbarligen medverkat till sin sons död och dolt det under såpass lång tid, ja, då kan man inte skylla på att man är rädd för mannen. Då är man lika skyldig själv och bör straffas lika hårt. Jämtlikhet i lagen också hoppas jag. Spärra in grisarna i all evighet.

tisdag, februari 14, 2006

Huvudlöst skvaller i Umeå

Efter skvallorblaskornas rapport om halshuggning av den homosexuella pingstvännen i Umeå så kan man ju undra över vad medlemmarna i församlingen skvallrar mest om just nu: att det skedde en läskig halshuggning eller att mannen dom trodde dom kände var homosexuell.

Människan är primitiv. Det är bara så.

måndag, februari 13, 2006

Cinerama

Imponerande kortfilm av Fred Anderson
2006-01-29
Den Östersundsbaserade regissören Fred Anderson är framförallt känd för att vara en förespråkare för svensk independent/lågbudgetfilm, och för att ha varit skådespelare i den utskällda skräckfilmen Camp Slaughter. Andersons kortfilm Hör hans röst, som visas på Göteborgs Filmfestival, är dock något helt annat. Det är en tre minuter lång och oerhört personlig dokumentärfilm. Anderson (som själv är homosexuell) har tagit tre hotfulla och mycket obehagliga meddelanden som talats in på RFSL Östersunds telefonsvarare, och lagt dessa meddelanden som ackompanjemang till bilder på sig själv som barn. En smått briljant filmidé, som också resulterar i något av det mest påträngande och intressanta jag sett på länge. Fred Anderson lyckas på tre minuter säga mer än vad de flesta inte ens förmår göra på två timmar. Imponerande.

Fotnot: Hör hans röst visas söndag 29/1 kl. 20.00 och måndag 30/1 kl. 15.00


Av: William Oudhuis

http://www.cinerama.se/index.asp?view=article&aid=102