torsdag, maj 11, 2006

Kraftverk 3714 för 99 kr!

Jepp, lite vår-rea på Discshop och nu under en viss tid så kostar den endast 99 kr! Spring och köp!

http://www.discshop.se/shop/ds_produkt.php?ref=&id=47064

I övrigt så är jag inte ledsen över det missade filmjobbet. Jag får ju faktiskt göra nåt som är roligare, dvs spendera tiden med att resa runt i Thailand tillsammans med min pojkvän.

Det är totalt oslagbart!

tisdag, maj 09, 2006

Fuck!

Jag fick ett erbjudande idag från ett mellanstort bolag att arbeta som producent på en långfilm... MEN under den tiden, min semester, så är jag bortrest till Thailand :( Fitta!

söndag, maj 07, 2006

Lifeforce

Lifeforce kanske är den ultimata genrefilmen. Det är ingen utpräglad skräck. Ej eller science-fiction, och ändå så innehåller den allt från rymdskepp (jordiska som utomjordiska), utomjordingar, exorcism-aktiga utdrivningar, vampyrer, zombies, lite gore, jättestora explosioner, astronauter, både kvinnlig och manlig nakenhet och allt detta med en budget på tjugofem miljoner dollar och med regissören till Motorsågsmassakern!

Ett gäng astronauter, ledda av Steve Railsback, upptäcker ett stort paraplyliknande skepp i svansen på Haileys komet. Dom äntrar skeppet, hittar gignatiska (döda) fladdermössliknande varelser samt tre nakna människor, en kvinna och och två män. Ett tag senare så hittas skeppet övergivet och det verkar som om alla astronauterna är döda. Men kvinnan och de två männen finns kvar i perfekt skick. Man plockar ner dom på jorden, och givetvis vaknar alla tre till liv och börjar energisuga sig igenom rollbesättningen. Deras offer blir förvandlade till zombie-liknande varelser som bara vill suga mer energi och snabbt så börjar "pesten" sprida sig som en löpeld över England. Samtidigt måste Railsback försöka hitta igen kvinnans kropp och ta dö på henne en gång för alla, för det är ju inte lätt att hitta en bodyjumper mitt i allt elände!

Kan det bli dåligt? Nej, inte det minsta. För detta är nog en av Tobe Hoopers mest perfekta regijobb. Jag gillar i ärlighetens namn det mesta han har gjort. Han gillar svart humor och vridna karaktärer, men denna filmen är en väldigt rak historia med väldigt lite humor och väldigt raka karaktärer. Inga rednecks som spelar över direkt. Istället så är det en mycket fin rollista med en enorm mängd fina brittiska karaktärsskådisar och Steve Railsback i högform. Genreveteraner som Frank Finlay (har varit med i allt från brittisk till italiensk skräck), Michael Gothard (fantastisk skådis som sleazade runt i Scream and scream again samt spelade iskall mördare i Ur dödlig synvinkel) samt andra hårdingar som Patrick Stewart och Aubrey Morris (Frenzy och A clockwork orange) gör utmärkta biroller.

Cannon, det fantastiska bolaget som vräkte ut cool genrefilm på åttiotalet, spenderade nära 25 miljoner dollar på att få till sin första riktiga mega-blockbuster. Klaus Kinski var involverad ett tag. Även John Gielgood och Olivia Hussey. Michael Winner var också på gång att regissera. Vad som sedan gick snett är svårt att säga. Kanske var den för gammaldags i sin stil? Kanske krävde åskådarna mer rymdstrider? Kanske var den för brittisk helt enkelt. Att Hooper gör ett bra jobb och att det är en bra film går inte att förneka, men det krossade nästa Hoopers karriär och satte nästa Cannon i konkurs (iofs var dom väl nära det i många fall). Golan-Globus var två producenter som älskade film. Som älskade film i den grad att dom satsade oerhört mycket pengar och massproducerade relativt bra kommersiella filmer och tjänade igen på tok för lite. Ibland investerade dom i filmer med vetskapen om att det skulle bli en ekonomisk förlust, men älskade mediet för mycket för att säga nej. Så det var en konstig hybrid av ren kommersiallism och en mystisk konstnärlig integritet. Jag gillar det mesta dom gjorde tillsammans och detta är en av höjdpunkterna.

Läs gärna mer om mina favoriter här: http://www.cannonfilms.com/

Till skillnad från många andra filmer i samma budgetskala från den tiden så kan man verkligen se varenda dollar på bild i den här rullen. Det är stort, fett, påkostat och det stegras bara hela tiden. Och jag bara njuter.

Jag tror de flesta idag skulle uppskatta Lifeforce väldigt mycket, och ni som inte sett den, ta och göra det. Annars blir det smisk.

Fred