söndag, maj 28, 2006

Snatteri-snattera

Hade just handlat på Willys i lördags. En ung kille, kanske 13-14 år, rusade förbi mig som om det brann i ändan på honom. Efter kom en kort, bredaxlat civil vakt och skrek "vänta!". Precis utanför portarna så fick han tag i pojken, drog ner han på marken och höll honom fast om midjan. Pojken verkade panikslagen. Sedan så lyckades vakten släpa med sig vakten till glasdörren in till Willys där han grabbade tag i dörrkarmen och höll sig fast där. Samtidigt plockade vakten upp en mobil och ringde efter assistans.

Jag tror inte på våld. Men jag tror att vakten tror att han fick en guldstjärna i himlen för att han fångade en fjortis som kanske som högst hade snattat en chokladbit eller kanske en lättöl. Personer som inte lyckades ta sig in på polishögskolan brukar bli vakter, och det är väl inte mer än rätt. För då får dom förnedra sig själv i nån fejkad machobullshit så mycket dom vill. Och vi andra skrattar.

Hade jag inte varit så feg så hade jag sagt åt honom att ta det lugnt med pojkspolingen. Det är bara ett barn. En rejäl utskällning av butikschefen hade räckt för att grabben aldrig skulle göra om nåt sånt. Nu fick han höra "Du är gripen!" från en grisflåsande apa som var typ dubbelt så kort som honom. Patetiskt.