söndag, juni 25, 2006

Chock. Gråt. Ångest. Eller?

Jag är ihop med en thailändare. Chock. Gråt. Ångest.

Nej, givetvis inte. Ja, jag är ihop med en thailändare, men det är ingen chock, gråt eller ångest över det. Inte det minsta. Dock så verkar det som om många hederliga svenskar har väldiga fördomar. Fast dom förnekar givetvis det.

Är det inte mot muslimer (jag hade en arbetskamrat som påstod att hon var rädd för muslimer... är hon en stor eller en liten idiot?) så är det i det här fallet mot thailändare. Kanske beror det på svenskarnas vanliga försök att vara så självgoda och lagom som möjligt. Inget får sticka ut. Ingen får vara duktigare, ambitiösare eller bättre än någon annan.

Ibland tror jag svenskarna är minst lika dåligt pålästa som amerikanerna.

Men vad kommer då min irritation ifrån? Jag är uppvuxen i ett smått problematisk familj. Inte guds bästa barn direkt. Men alltid öppna för nya saker, nya kulturer. Inget skitsnack här. Jag har lärt mig respekt för andra människor, såna som förtjänar respekt, att inte dra folk över en kam och att alltid ha sinnet öppet. Och då är det extremt irriterande att få uppleva fördomar från ett gäng till synes normala intelligenta person, flera av dom homosexuella (liksom mig själv) och som borde ha lärt sig vad fördomar är och hur man hanterar dom.

Det är inte första gången jag har blivit varnad för att ge mig i lag med en thailändare. För thailändare, speciellt dom som befinner sig i europa, är ALLTID prostituerade. Alltid. Finns inga undantag. Dom är giriga. Vill åt rika svenskars pengar (jag är svensk, men inte rik ska tilläggas) och är extremt promiskuösa. Sedan jag och min man blev ihop i slutet av 2006 så har jag fått höra detta över 10 gånger. Under mina tiotal år som homosexuell så har jag fått höra liknande saker om homosexuella direkt till mig själv kanske fyra gånger.

Men det är mer okey att vara rasist. Svenskar är små människor. Väldigt små. Och primitiva.

Jag tänker inte blotta mitt förhållande här och nu, skulle aldrig falla mig i. Men det gör mig rent utsagt FÖRBANNAD att få höra dessa ointelligenta inlägg angående det jag och Billy har tillsammans. Det kan ju inte vara något annat än avundsjuka.

Den svenska avundsjukan. Så låg, så låg.

Fred