torsdag, juli 20, 2006

När helvetet kom till stan...


Det är inte ofta jag trycker händerna över öronen och lägger mig ner och skriker. I alla fall inte offentligt, men känns det som om det är dags nu igen.

Östersund är en mysig lite stad. Relativt trivsamma människor (när dom inte är fulla och vill slåss), trevliga gatumiljöer (som kommunen gärna förstör med idiotiska byggnationer och arkeologiska utgrävningar) och hyfsat utbud av shopping (om man nu anser att Rusta är hög klass). När jag tittar omkring mig så känns det bra, på ett lagom svenskt sätt. Men sen sätter eländet igång.

Som ett sataniskt muller från helvetets mörka hörn så börjar panflöjtarna ljuda som jättelika demonkråkor över stadens gator. Ett kulturellt mörker lägger sig över gatorna och alla tycker det är SÅ mysigt med lite mångkulturell musikalitet som i stort sett bara består av vidriga covers på ledmotivet till Titantic.

Proggarna och world music-fanatikerna som just kommer från Indiska med välfyllda påsar blir helt i extas över denna mäktiga kulturskymning som förtrollar deras ögon och fördärvar våra öron!

För i varje hörn står en panflöjtsorkester. Vart ifrån dom kommer vet jag inte, men dom dyker upp som mögelsvamp på lågprisost. Är det inte Titantic-medmotivet så är det Enya som tolkas, eller varför inte Mio min Mio-musiken... och ibland till och med John Lennons Imagine.

Som en panflöjtarnas McDonalds så lockar dom på natur-människorna plastiga tut-replikor, sjalar som troligen är sydda i Norge av ålderdomliga fiskargubbar och en oerhörd mängd hemska covers.

Jag tycker vi ska hämnas. Vi ska hämnas ordentligt. Vi ska ta det värsta vi har i Sverige och slå till på stort. Mitt förslag är att vi skrapar ihop alla folkdräkter vi har och skickar en arme av dragspelsorkestrar till Sydamerika där vi placerar dom i varje hörn och låter dom spela otäcka versioner av t ex Sommaren är kort, Yellow Submarine, svenska nationalsången, ledmotivet till Rapport samt andra klassiker.

Kanske blir det krig mellan våra länder. Men vad skulle vi inte kunna göra för att få bort BÅDE dragspels-hurtbullar och panflöjts-indianer från våra gator?