onsdag, juli 25, 2007

Benny The Cabs egen glädjeflicka


Var på MediaMarkt igår, Heron City. Kände mig helt död. Helt slut. Som om jag rest jorden runt och det skulle bli ett par varv till utan vila. Jag har svårt för att resa märker jag. Vill att det ska gå fort och effektivt. Har större ångest över att byta buss eller tåg och vänta i några minuter än vad jag har när jag sitter på en flygplats i fyra timmar. Men på en flygplats vet jag är utomlands och att jag snart ska ännu längre bort från Sverige och svenskheten.

Ironiskt nog så upptäcker jag att en före detta studiekamrat till mitt ex Tony också finns på QX och han känner igen Tony och skriver till mig. Som om jag hade nog att tänka på. Men han var snäll ändå. Undrade hur det går för Tony och allt sånt där. Dom studerade ihop i Spanien 2005-2006. Men jag hade nog föredragit att bara slippa diskussionen. Det är svårt att glömma.

Det som skär mest i mitt hjärta nu är Världens Idags anti-homo-texter, som dom fyller tidningen med. Texterna är oftast rent utsagt absurda, till exempel att hatbrott som juridisk term är ett hot mot demokratin och tar in insändare där idioter helt oemotsagda påstår att Pride sysslar med barnpornografi. Det skär verkligen. Det är som om någon tar en rostig spik och ristar in i ett hakkors i mitt hjärta varje gång dessa idioter börjar kräkas ur sig bullshit.

Jag respekterar de kristnas kärlek, då får fan dom ta och respektera min kärlek på samma sätt. För det är kärleken allt handlar om. Kan inte folk älska varandra så går vi under. När religionen, oavsett vilken det än är, vill hindra vi bögar, flator, bisexuella osv osv att älska någon annan… ja, då har det gått åt helvete.

Lyssnar på Damon Albarn och Michael Nymans musik till Antonia Birds Ravenous. Väldigt vacker musik. Troligtvis den bästa ”folkmusiken” jag hört i en film sedan The Wickerman, där Paul Giovannis musik är så bra att det är svårt att göra något annat när man enbart lyssnar på den. Man blir hypnotiserad.

I alla fall. På MediaMarkt så hittade jag denna läskiga mynt-o-mobil. Med stora porriga ögon, ögonfransar och en vidöppen mun. Som om Benny The Cab i Who framed Roger Rabbit hade en egen uppblåsbar Barbara, fast formad som en bil. Läskigt.