tisdag, juli 24, 2007

Hemlös buss-jagare söker hand-jobb


Har ni sett den där annonskampanjen där gigantiska porträttbilder av människor som stirrar tomt framför sig och försöker undvika hemlösa?

Exakt en sån blick har busschaufförer när dom inte ser mig där jag springer bredvid bussen och viftar med mitt busskort.

Det mest udda jag gjorde idag var att vara hand- och röststatist. En Hannes Klaesson, regissör, ringde mig igår eftermiddag och undrade om jag kunde vara statist i en kortfilm (med arbetstiteln ”Födelsedagsbarnet”) som dom spelar in på Tomtebogatan. Sure, säger jag, och tackar aldrig nej till ett äventyr.

Ska infinna mig 0900, men tyvärr så har min motspelerska i scenen hamnat på akuten (det var visst en gammal dam) och de undrar om jag kan återvända 1230. Givetvis säger jag, förstår exakt hur det är efter tonvis med inspelningar där allt gått åt helvete. Så jag tar pendeln ut till Märsta, byter tröja, surfar lite och sedan åker in igen. Det första jag hör när jag kliver innanför dörren till lägenheten där vi spelar in är hur grannen har börjat borra. Och spika. Och kasta stora träklumpar omkring sig. Ni vet, sånt där folk gör så fort dom ens får en föraning om att det sker en ljudkänslig filminspelning bakom närmasta vägg.

Eftersom min motspelerska har insjuknat i något spännande och på grund av polackernas eviga bankande i lägenheten intill så har allt blivit försenat. Jag ställer upp som hållare av bouncer-platta ett tag och socialiserar lite med de övriga gänget. Det slutar med att jag är hand-statist i alla fall, och sträcker in mina händer i bild under en monolog som en av huvudpersonerna har. Sedan gör jag ett röstjobb också och säger, ropar och skriker ”Snygg gjort älskling” ett par gånger. Så det var faktiskt ett par otroligt trevliga timmar.

Jaja. Jag kom med en buss till slut. På väg mot slussen såg jag en stackars tonårig sommarjobbare utklädd till en båt. Jag undrar hur han kände sig.

En snygg man flörtade med mig på pendeln också. Jag har sällan höga tankar om mig själv, så det var trevligt. En liten energi-kick i vardagen helt enkelt.

Dagens inköp: Apocalypto, To live and let die in LA, Ravenous soundtrack.
Dagens SKPS-skala: 8