måndag, juli 23, 2007

Min anonyme sex-köpare

Det låter nästan som en tveksam romantisk komedi från England :) I alla fall kunde jag inte undanhålla er denna kommentar (angående denna post) som en desperat människa som kände att han (för det borde vara en han) måste på något sätt försvara sitt uppenbara sex-köp i Thailand genom att berätta och lägga fram extrema bevis på att Thailändare mer eller mindre är horor sen födseln (och antagligen från den åldern denna anonyme person föredrar dom). Jag gillar hans lilla "allmänt"-avdelning där han bjuder på info om att de prostituerade i Thailand gör det av helt fri vilja och för att dom egentligen tycker det är roligt, till skillnad från våra stackars europeiska horor. Undrar om karln blivit dumpad där nere? Det låter skönt bittert :)

Och du har bott nere i Thailand under en längre period förstår jag? Du har ju faktiskt inte en aning om hur det egentligen fungerar där nere. Du kan tycka vad du vill om att man skall anpassa sig efter landets sed, etik och moral men i själva verket så har du inte förstått kulturen där nere själv.

Visst du kan få en bild av hur det fungerar i Thailand efter att ha varit i Phuket på en 3 veckors solsemester, men faktum är att turismen är vad väldigt många lever av och en om inte den allra största inkomstkällan Thailand har. Där med följer all form av turism, inklusive sexturismen som är en stor del.

Allmänt:
Prostitution har funnits i Thailand sen landet hette Siam och långt innan det, det är en del av kulturen och en accepterad del. Faktum är att dessa kvinnor som arbetar som prostituerade i Thailand har ett val vilket man inte kan säga om prostituerade i väst världen som ofta arbetar för någon annan eller är tvingade till att sälja sex för pengar pga droger eller andra saker.


En prostituerad i Thailand tjänar i snitt 2x normal mediallön och dessa pengar går direkt ner i deras ficka, det är ingen hallick eller dylikt som ska ha sin del.

Skulle sexturismen försvinna i Thailand så skulle det innebära en nationell katastrof ekonomiskt sett ,både för familjerna och staten.

Värt att tillägga; Ungefär varannan Thailändsk man har någon gång eller kommer någon gång att besöka en prostituerad och utnyttja deras tjänster.

Vi Svenskar kanske är äckliga i dina mått mätt, men i Thailand är vi helt normala, oavsett om vi köper sex eller inte.