fredag, augusti 10, 2007

Alex Schulman manifesterar sin heterosexualitet!


Tycker inte ni också det är irriterande att en av landets få "kända" Stureplans-snortare manifiesterar sin heterosexualitet överallt? Kanske främst genom att han pratar om sin flickvän, numera fru, väldigt mycket och verkar vara stolt och stå för det. Sedan att han också gör massiv reklam för sitt eget heterosexuella bröllop så att alla får reda på det, oavsett dom vill det eller inte. Är det verkligen så viktigt eller handlar det om men man med väldigt dåligt självförtroende?

I ärlighetens namn så tyckte jag hans blogg var ganska kul på ett drygt sätt. Fanns en del poänger och jag som tillhör den ironiska generationen fann en del underhållning där. Faktiskt. Det erkänner jag. Men den senaste tiden så har Alex visat klara kristdemokratiska tendenser, eller kanske mer Världen Idag eller Åke Green. En gammalmodig uppfattning att om homosexuella visar sin kärlek öppet och står för sin sexualitet så är det "för mycket" eller kanske rent utsagt obehagligt eller bara fel. När heterosexuella gör det så gör det absolut ingenting. Heteros får fälla ut sina bröllop i media, dom får hålla handen och kyssas på stan, dom får dansa med varandra öppet, dom får annonsera sina liv i tidningarna, porträtteras i film, tv, tidningar hur som helst... gärna sex-scener, och ingen blir arg. Heterosexuella får varje dag, året om, gå och vara kära och lyckliga på stan utan att få skit för det. Heterosexuella får när som helst på året anordna karnivaler där kvinnor visar tuttarna för männens och det är ingen som reagerar på det.

Skillnaden är att heterosexuella under modern tid har lett en klappjakt på människor som inte riktigt har samma form av preferenser. Själv anser jag att den enda skillnanden på homos och heteros är att vi blir kära i olika människor. Inget annat. Men att personer som Alex fortfarande, år 2007, retar sig på en sådan sak som en Pride festival, tyder på att festivalen behövs. Priden behövs. Paraden behövs. Vi homos behöver ännu mer aggressivt visa att vi finns och att vi lever som alla andra människor. Alex är en sån där sur gammal kärring som har fått för sig att Pride bara består av sex, schlager, glitter och kitch - när - om han använder sina ögon bättre - faktiskt består ganska lite av det. Men man ser det man ser och man ser det som syns mest. Han undviker totalt alla Svenssons, alla icke-showinslag. Han ser bara sina fördomar.

Nä, jag är trött på att snubben manifiesterar sin sexualitet. Jag har ingenting med den att göra och vill inte vet av den. Kan han bara inte bli könlös och anonym, som alla andra uppenbarligen är, så att vi slipper veta att han finns?