fredag, augusti 10, 2007

HBT-människor inte någon utsatt grupp?!

Alex Schulman hasplar också ur sig att HBT-människor inte är något utsatt grupp. Nu är det tyvärr så att det är en utsatt grupp. Allt för många dödas, misshandlas, kränks på grund av sin sexuella läggning. Antingen är det vanliga Svensson-homofober som kommer med gliringar, våld och hot, eller så är det nazzar och rassar som använder våld och mord för att visa sin makt, eller så är det psykologisk terror från religiösa grupper. Ja, allt i en enda vild blandning. Tyvärr. Det är inte direkt något jag gillar och jag skulle nog föredrar om det inte skedde överhuvudtaget. Jag mår dåligt av det varje dag. Så fort jag läser eller hör om hur någon blir utsatt för våld och kränkningar på grund av sin sexuella lägging så gråter jag inombords. Ibland utåt också.

Jag vill rekommendera lite läsning. Det är vanliga Svensson-homofober/extremister som har dödade människor, främst män, enbart för att dom är homosexuella. Ofta har våldet varit extremt. Riktigt vidrigt. Allt för att någon har flörtat eller kanske bara varit sig själv. Alex Schulman och hans anhang tycker det är okey med den här formen av våld, det visar han genom sitt otroligt ogenomtänka uttalande. Tyvärr. Facundo har skrivit en serie om HBT-relaterade hatbrott, mord, som skett i Sverige. Detta är givetvis bara en liten del, men det är också ett bra sätt att skåda in i människor psyken. Både förövrare och offer. Samtidigt så sker det våldsamma anti-HBT demonstrationer en stor del av östeuropa, något som i stort sett ingoreras av resten av världen. Hatet börjar bli starkare, främst från högergrupper givetvis och även i Sverige genom till exempel Sverigedemokraternas framgångar. Alex Schulman är en del av denna utveckling.

Här kommer då lite läsning.

Mördad för sin läggning - Johan Pettersson

Mördad för sin läggning - Jonas Östman

Mördad för sin läggning - Bengt Janson

Mördad för sin läggning - Anton

Mördad för sin läggning - Urban

Mördad för sin läggning - Lars Mikaelsson

"Bögmordet" som ledde fram till straffskärpning

"Närmanden" som förmildrande omständighet

Detta är bara en liten del givetvis. Annars blir det för mycket att ta upp. Många fall benämns inte heller som hatbrott, trots att morden och våldet har skett enbart på grund av offrets sexuella läggning.
Och Schulman säger att HBT-människorna inte är en utsatt grupp? Han borde kanske återgå till Stureplan, dra i sig ett par strängar och drömma sig bort till den underbara värld där han är prinessa och hans kungarike är fritt frön de där bögarna som bara manifiesterar sin sexualitet hela tiden.

...Alex lutar sig tillbaka, njuter lite av sin framgång och sin sköna blogg. "Dom förtjänar lite stryk helt enkelt. Inte inte att bli mördade... eller... njä... måste fungera på det". Sedan suger han upp sin latte och tittar kärleksfullt på sin frus foto som står där på bordet. "Jag älskar dig gumman" viskar han och sluter ögonen igen.