onsdag, augusti 01, 2007

Knähundar åt heterosamhället


Vi homosexuella vill vara de heterosexuella samhällets knähundar. Det är absolut inget nytt och det har påtalats förut. Gaykulturen strävar efter att vara heterosamhällets gullebarn. Prydligt klädda, renliga, roliga, vitsiga, betjänande, korrekta. Som små knähundar ska vi sitta där med stora ögon och se på när tant och farbror hetero sköter den riktiga delen av livet, medan vi ska vara allt från maskots åt faghags, schlager-töntar, vitsiga textförfattare och allmänt folkliga. Det vill säga sånt där som är så jävla tråkigt.

Bögarna (jag talar nästa främst om män givetvis, eftersom det är den sidan av gaykulturen jag kan) är så rädda för våra "skämmiga" sidor att det bara blir pinsamt. Bögarna vill inte att vi snackar om bastu- och videoklubbar, cruisingparker, fetisher och läderbjörnar. Dom vill inte kännas vid Tom of Finland... eller enbart som en "rolig grej", och inte som en seriös del av kulturen. Allt det där "fula" som även heterona tycker är fult ska vi försöka gömma så gott det går. Varför försöka bli ett med samhället när vi knappt kan stå för alla "avarter"? Varför ser bögarna ner på transmänniskor och varför har fjollan så låg standard? Trots allt, oavsett vad ni säger. Varför får de heterosexuella vara så alternativa i sin värld, när vi ska försöka vara så mycket Peter Jöback som möjligt?

Ibland vill jag att dagens bögar tittar tillbaka på Stonewall. En tid då bögarna röt tillbaka. Vägrade acceptera heterosamhällets påverkan och styre. Nu för tiden är det en turistattraktion, en bagatell hos historielösa killar som tycker Kicki Danielssons alkoholism är intressantare än att bry sig om sina medmänniskor. Vi slog alltså tillbaka. Både fysiskt och psykiskt. Stod för kulturen, både den som alla älskar att gulla med och den som en del av oss skäms för. Men det gäller vår rätt att vara oss själva och att se till att även dom vi inte håller med om ska få ha rätt att vara sig själva.

Jag hoppas att alla små knähundar där ute reser sig upp, biter heteron i benet och utvecklar någon form av rabies. En positiv infektion som bara kan leda till ett bättre gaysamhälle där vi slipper vara mysbögar och trendsättare.