torsdag, augusti 09, 2007

Rapesco 101


Eftersom det sitter en snygg kille typ tio meter bort, så måste jag koncentrera mig på något betydligt mer roligt och kommer därför att hylla Rapesco 101, troligtvis den bästa klammar-borttagaren som producerats.

Själva fronten består av tre delar, där den mittersta är en tunn metallskiva som man kilar in under häftklammern. Sedan skjuter man Rapesco 101 framåt, och på grund av den lutande svarta underdelen så kläms häftklammern loss utan att (i stort sett) förstöra pappret. Man måste givetvis ha vanan inne. De första gångerna får man nu med ett och annat hörn, men sedan så börjar man bli så van att man utan något större är kan ta bort klammern utan problem.

Rapesco 101 är otroligt snygg också, som ni kan se, och är en fröjd att hålla i handen. Den stilrena svarta designen (som är betydligt snyggare än den blåa) är en prydnad på skrivbordet. Själva handtaget, eller i alla fall delen där man ska hålla, är inte så där tunn och mjäkig heller. Även om den inte är tung så känns det som om den skulle kunna ha legat på Winston Churchills bord under andra världskriget, där han sprättade bort klammers från krigsrapporterna.

Länge leve Rapesco 101.