söndag, september 09, 2007

Kryp inte in...


...du kan bli ihjälklämd.

Klart och tydligt budskap från det svenska överbeskyddarsamhället. Fast det är nog inte vidare aktuellt idag. Denna klisterlapp hittade jag på en container idag och troligen är den en rest efter den container-hysteri som skedde 1997 efter olyckan i Norberg (som råkar vara dit min mor och hennes man flyttat).

Två barn blev ihjälklämda då dom lekte i en returpappercontainer och det skapade stora rubriker och en hysteri som nästan hävdade att containers var det farligaste som någonsin uppfunnits. Vad jag vet hade det aldrig skett en olycka innan dess och efter så har det nog inte heller skett något.

2005, så upptäckte samma chaufför som var inblandad i 1997-olyckan, att det låg en berusad man i containern han skulle tömma. Och den mannen hade troligen inte varit vid liv idag om inte chauffören tvångsmässigt hade tagit sig in en titt först.

Men i alla fall. Vi vet alla att klistermärken inte hjälper. Det är samma meningslösa dravel som "din mamma jobbar inte här"-skyltar på jobbet och gnäll-lappar i tvättstugan om att man måste tömma filtret i torktumlaren.

PS: Lämpligtvis tog jag en serie bilder på kyrkogården i Norberg, och dom kan beskådas här.