tisdag, september 04, 2007

Vi är cykelhjälmsbärande zombies


Vi lever i ett vansinnigt överbeskyddande samhället. Ett samhälle där vi klämmer på vuxna människor cykelhjälmar, har varningsskyltar överallt, vill hindra barn från att uppleva samhället och världen. Hur ska barnen fatta något om dom inte vet vad som händer där ute? Tro mig, snorisarna kan mycket väl ta en titt på hemskhetera ute i världen, bara dom har en trygg hand att hålla i. Annars förvandlas dom till inskränkta kristdemokrater/sverigedemokrater som inte ser längre än sin egen nästipp.

Kom att tänka på det här idag när jag såg en artikel i en gratistidning om hur ett betongkonstverk (som spelade musik dessutom) hade försvunnit från sin plats igen. Det var "olaglig" konst och dessutom, enligt Stockholms gatukontor, farligt, eftersom folk ibland cyklade över torget och även synskadade kunde missa denna farliga tingest. Som bot på detta hade dom ställt röda koner runt omkring, för att se till att den trygga svenska allmänheten in skadar sig på denna bit betong.

När man åker tunnelbana/pendel/fjärrtåg så är vagnarna fyllda av varningar. Nedlåtande huvudklappningar som indirekt förklara att vi inte ska luta oss mot dörren och ramla ut, eller stoppa in fingrarna här och där, eller låta bli att göra det och det. När jag pantar flaskor så står det en prydlig skylt att man inte får slänga in brinnande föremål i pantmaskinen. Nähä! Som om någon vandal där ute blir avskräckt av en sån skylt.

Det hela är absurt. Och det blir bara värre. Kvällspressen sätter skräck i folk med korkad onödig forskning som hävdar att vi får cancer av allt från svarta köksredskap till popcorn, att alla bilar vi åker i kan förvandlas till dödsmaskiner och att varenda leksak kan kväva i stort sett vilken person som helst som överhuvudtaget tittar på den.

Sedan har vi allt kulturellt förfall som skrämmer alla naiva människor där ute. Är det inte våld och blod på TV och i dataspel så är det ondskefulla underhållningsprogram på teven till musik där man inte bara likgiltiga sjunger texter om jesus. Dagens kids är så jävla mycket smartare än till och med min generation var, sjuttiotalisterna. Och dom är långt över ännu äldre generationer. Åttiotalisterna och kanske främst nittiotalisterna är generationen som kommer att förändra världen med sin kunskap om kommunikation, öppenhet och intelligens.

Vi andra är bara där som en kötthög. Som eftersläntrande zombies. Bara att acceptera.