torsdag, november 22, 2007

Dirch Passer sjunger om jättemonsterMin mor sade en gång att Dirch Passer var en av de roligaste komiker hon visste när hon var ung. Om detta stämmer kan bara hon svara på, men jag tycker han verkar lite läskig, speciellt i detta sångnummer från den danska orginalversionen av Reptilicus :)

Det sades förresten att Dirch Passer hade såna problem med kronofogden att han till slut brukade ta betalt i sprit för sina insatser. Om detta stämmer vet jag inte heller, men det är onekligen en intressant tanke.

Nu blir jag påmind om den fantastiska svenske karaktärskådisen Per-Axel Arosenius som fick ett helvete på grund av sin insats i Hitchcocks Topaz. Svenska skattemyndigheter fick för sig, i sin vanliga naiva enfald, att Arosenius hade tjänat enorma summor pengar på denna film som han undanhöll för myndigheten, och förföljde honom till den grad att han en den tjugoförsta mars 1981 ställde sig framför skattekontoret i Nacka och begick självmord genom att dränka sig i bensin och tända eld på sig själv.

Ännu ett offer för svenska myndigheter. Och kanske svensk avundsjuka?