fredag, november 16, 2007

Tre Ting

Tre saker jag reagerat på:

Promenerar nere vid Karlbergs slott igen, eller egentligen på andra sidan, där alla feta båtklubbar ligger. Tittar på en intressant skylt som satts upp:

"Varning för svag is vintertid".

Vintertid. Säger ni det. Hur är det under sommaren då? Säkrare is? Kan man gå på sjön på midsommarafton? Det vore mysigt. Guppa fram där på vågorna, med skorna som små båtar. Man kanske kan sätta små raketer på dom (med gaffa) och tillverka sig en liten motorbåt?

----

Vi har något som heter Atletica Gymnasiet bredvid oss här på Kungsholmen. Kryllar av snorisar där. Hur känner man igen en elev från Atletica Gymnasiet, skolan som har "Utbildning Idrott Äventyr" som slogan? Jo, i samma ögonblick som dom lämnar lokalen så tänder dom en cigarett och vips har vi ett bolmande moln av fjortisar som vandrar mot tunnelbanan. Dom skulle lika gärna kunde öppna en starköl eller börja injicera heroin där på gatan. Jag antar att hälsa ingår i utbildningen på den här skolan, även om den verkar ha misslyckats totalt när det gäller rökningen.

----

Snubben som sitter på kuren på Stadshagens T-banestation liknar, ganska avlägset, Anita Ekberg. Han är uppenbarligen sydamerikan och har det där charmiga paddutseendet som Anita har, samma stora fläskiga glasögon. Skillnaden är väl att han har mycket mer välbevarad hud och inte behöver trehundra kilo spackel på sig. Hans jobb verkar fantastiskt skönt faktiskt. Finns inga ungdomsgäng eller mördaralkisar i Stadshagen. Bara lite stillsamma kontorsnissar och det är läskigt lugnt där. Sitta där och läsa böcker, titta på människor och bara njuta av den underbara utsikten... eller, nej, det där sista tar jag tillbaka. Nå, ett framtidsjobb för mig verkar det som.