söndag, december 16, 2007

Marilyn Manson Hovet 2007


Det har varit ett par intensiva tjugofyra timmar. Gregory har varit på en skärgårdsö i en vecka och lagt golv, vilket naturligtvis var lika trist som det verkade. Han kom hem under fredagen och runt 00.00 kunde vi träffas på Märsta station. Nästa morgon vaknade jag upp med släktens klassiska huvudvärk, vilket växte sig starkare under dagen. Gregory, som är en fantastiskt gentleman gav sig ut och letade huvudvärkstabletter på egen hand - och han fick en på Tingvalla Pizzeria samt på Pizzeria Pompeji. Det är nog första gången i världshistorien som jag har en pojkvän som faktiskt gör en sån sak. Vilken man!

19.30 skulle konserten börja, men eftersom det i detta fallet var ett värdelöst förband (Turbonegro) så stressade vi inte direkt, men när vi väl satte oss 20.15 så höll aporna fortfarande på att harva identisk låt efter identisk låt. Som jag skrev till Stellan i ett sms efteråt, "Turbonegro är punkrockens TOTO", vilket helt enkelt betyder att dom är extremt trista och menlösa. Detta blogginlägg akompanjeras av hur Turbonegro ser ut mentalt.

Dom slutade strax före 21.00 och sedan dröjde det nästa en timme, eller snarare femtio minuter, tills att Marilyn kom igång. Jag har aldrig förstått varför det ska ta en sån jävla tid att komma igång. Det sker på de flesta konserter jag varit på. Med bra planering och lite framförhållning så går det att starta på tid, men jag misstänker att det inte handlar om det. Det handlar om ren och skär lättja helt enkelt. Man vet att fansen stannar, därför kan man arbeta lite långsammare.

I alla fall så var showen av högsta klass, om än lite kort. Marilyn - som var extremt flörtig och rolig med publiken - kändes inspirerad och körde en greatest hits av hela hans karriär. Det bjöds naturligtvis på en hel del sköna provokationer, en gigantisk stol (som dock inte slår den i Edsbyn, mitt ex Davids stolthet ;)), ett trollertrick med en robotkvinna, Marilyn som svävar upp i ett rökmoln, tonvis med konfetti, lite skämt om Stockholmssyndromet och en showman av högsta klass.

Läs vad SVD och Aftonbladet skriver om showen.