söndag, december 16, 2007

Pastors Corner


När jag åker buss här i Märsta så ser jag en väldigt, väldigt ful reklamkampanj för Hope, en nyårsfest "i Pingstkyrkans lokaler". Det ska visst vara årets fest enligt kampanjen. Vette fan om jag tror det. I alla fall så gör kampanjen oss medvetna om sidan www.hope.se, vilket är en fanatisk demonstration i stenåldersvärderingar och primitivt Pingstkyrketänkande. Bland annat så lär denna sida ut följande saker till ungdomarna den vänder sig till:

Här får vi se hur man lyckas genom att säga att kvinnan ska underordna sig mannen, faktiskt inte alls underordnar sig utan upphöjs. Klassiskt ordtramseri av en galen pastor som heter John-Ted:

"Många tror att bibelns synsätt på kvinnan att hon skall tiga och underordna sig alla män. Helt fel! Man och kvinna är fullständigt jämställda inför Gud! Kvinnan är, precis som mannen, en unik självständig fantastisk älskad skapelse av Gud.
Inom äktenskapet är mannen i familjen huvudet, och bibeln säger att hustrun skall underordna sig sin man. Detta innebär alltså inte att alla kvinnor skall underordna sig alla män utan endast inom sin egen familj. Varför är det så då? Det kan ju uppfattas som kvinnoförtryck kanske... Men det är det inte! Faktum är att det är raka motsatsen. Det är så av ren omsorg från Guds sida om kvinnan. När bibeln säger att mannen är kvinnans huvud så menar bibeln att det är mannens huvud som kommer att rulla om han inte tar sitt ansvar och tar väl hand om sin hustru och sin familj. Det är inte ok att vara mansgris och agera diktator och försöka på biblisk grund mena att kvinnan ska passa upp på mannen och vara nån form av betjänt/slav. Nej! Mannen ansvarar inför Gud hur han tar hand om sin familj, han är huvudet, han ser till att familjen mår bra och är trygg och harmonisk. I detta har kvinnan den viktiga rollen att underordna sig och låta mannen ta sitt ansvar som familjens förvaltare. Det blir faktiskt onaturligt när kvinnan kliver fram och tar sig plats som huvudet i familjen, i äktenskapet beskrivs hon som det svagare kärlet och av den anledningen bevarad, beskyddad och befriad från det tunga ansvaret som huvudansvarig för sin familj. Dock inte utan ansvar, men huvudansvaret ligger hos mannen.

Jag skulle kunna ge dig många bibelord på detta, detta är min och många andras tolkning av bibelns syn på kvinnan. Vet du… Bibeln är egentligen väldigt kvinnovänlig, främst nya testamentet. Man kan läsa om kvinnan och tycka att det låter som förtryck, men faktum är att bibeln faktiskt värnar och slår vakt om kvinnan på ett fantastiskt sätt! Man behöver bara lite bakgrundskunskap och så kan man läsa in hur kvinnan upphöjs istället för att tryckas ned!"


Man bör heller inte vara ihop med partner som inte har samma religion som en själv, vilket naturligtvis är en del av de kristnas arbete för åtskiljnad mellan kulturer:

"Bibeln svarar att det är fel att gå i parförhållande med någon som inte delar din tro. Det står i 2 Kor. 6:14 Varför svarar Bibeln så då? -Av ren omsorg! Det är inte fråga om att Gud vill göra upp en massa förbud, utan snarare bevara oss från sorger, bekymmer, krossade hjärtan mm. Kärleken och valet av partner utgör en otroligt stor del av våra liv, det är viktigt att det blir rätt! Bibeln som är Guds ord är inte främst en lag och regelbok, utan det är en bok som är full av tips, ideér och goda råd hur vi bör leva livet, en handbok för livet helt enkelt!"

Som vanligt försöker man vända ren idioti och kontroll till något positivt. John-Ted fortsätter i ett annat inlägg där en tjej (för homosexuella finns naturligtvis inte i Pingstkyrkan) frågar hur hon vet när hon hittat den rätta:

"Jag tror att den rätte för dig… Är en kille som älskar Jesus Kristus av hela sitt hjärta, älskar sin flickvän, (blivande fru, blivande familj) av hela sitt hjärta. Jag brukar säga att man väljer inte alltid vem man blir kär i, men man väljer vem man blir ihop med! Se till att ni har en gemensam Herre som heter Jesus och att ha spännande drömmar om vad ni ska göra tillsammans."

Som ni ser så måste killen älska Jesus först av allt. Sedan flickvän (som naturligtvis måste bli "blivande fru, blivande familj").

Hela sidan är (förutom att vara riktigt illa programmerad) fylld av liknande Pingstkyrke-idioti (kom nu ihåg att jag varit medlem i Pingstkyrkan, så jag är van med eländet) och bidrar till många skratt.

Vi avslutar med ungdomspastors John-Ted Berges fantastiska ord om en "festival med ungdomar, för ungdomar i Sverige":

Hope gör en festival med ungdomar, för ungdomar i Sverige!

Gör dig beredd:
Hope ber om Guds eld! Hope behöver Guds eld, Sverige behöver Guds eld! Gud talade starkt till oss i slutet på aug:
Be om eld! Be inte om något annat än om elden.

Temat för Hope nyårsfestival är ELD. Vi ber, ropar och längtar efter eld! Elden som:
Är het, hettan som får synd och avfällighet att fly
Är renande, guldet renas genom att det hettas upp och smälts
Är förtärande, när elden brinner i mig kan jag inte tänka på nåt annat…
Sprider sig, -en frisk eld som får… Sprider sig!

Längtar du efter eld? Vill du ha mer av Guds eld?
Kom till Hope nyårsfestival och ropa och längta tillsammans med hundratals andra. Gör dig beredd!

Hope nyårsfestival 28 dec - 1 jan -07/08
Till Hans namn skall de unga i Sverige sätta sitt hopp... [Matt 12:21]
...ingen vanlig nyårskonferens
...Sverige behöver inte en till konferens
...detta är inte en konferens, det är en helt galen eldig nyårsfestival med och för ungdomar!

Välkommen!
Bästa hälsningar John-Ted Berge, ungdomspastor.


Det är bra SL... skönt att ni fortsätter att visa ert rätta ansikte. Vad blir det nästa gång då? Om Nationalsocialistisk Front slänger upp lite pengar, horar ni för dom också?