tisdag, december 18, 2007

Tuve blir lessen i ögat


Att Tuve Skånberg är sur för att Jonas Gardell fått en doktorshatt av teologiska fakulteten vid Lunds universitet är inte förvånande. Tuve hatar nämligen homosexuella, och det är lätt att misstänka att det inte är Gardells religösa hållnings som Tuve retar sig på utan snarare att en homosexuell man har fått en sån fin hatt som bara är ämnat för heterosexuella män i Tuves ålder.

Tuve är en religiös pajas som är svår att ta på allvar. Läs bara en del av hans underhållande uttalanden genom åren, bland annat som riksdagsman för KD:

Och just därför säger kds nej till homoäktenskap, incest även mellan vuxna, och månggifte i olika former. Samhället får inte sanktionera dessa samlevnadsformer - dels för dess egen sammanhållning, styrka och fortlevnad, men främst för individernas egen lycka och välgång, och fördet uppväxande släktet. De är tecken på en kultur i nedgång, i dekadens och söndervittring, som antikens Rom eller Tredje Rikets orgier.

- Som ni ser, karln (liksom dödsstraffstödjaren Stefan Gustavsson från Bevara Äktenskapet) drar en direkt jämförelse mellan homosexualitet och incest. Han tror på allvar att om homosexuella får gifta sig så kommer mänskligheten att gå under. Komiskt.

Jag är orolig för att Riksförbundet för sexuellt likaberättigande, RFSL, kommer att vilja pröva var gränserna går och därför kommer att spåra upp och anmäla predikanter som inte tycker att en homosexuell livsstil är förenlig med religionen, sade Tuve Skånberg, kristdemokratisk riksdagsledamot och pastor i missionsförbundet.

- Vad Tuve glömmer att "spåra upp och anmäla" i alla dess former är precis det som Tuve och hans geliker genom har gjort genom hela vår världs historia. Kristendomen har alltid varit snabb att dömma, döda och tortera - men så fort någon kritiserar deras åsikter så börjar dom grina som små pingstkyrke-bäbisar. Tragiskt.