torsdag, maj 10, 2007

Omnämnd med stöd i ledaren


Kalle Olsson, LT's eminente redaktör publicerade idag en mycket bra ledare som är till mitt stöd och som skriver det som Peter Lucas Erixon borde ha skrivit: "Läderbög eller homosexuell snickare – det spelar ingen roll, vi har ingen rätt att döma."


onsdag, maj 09, 2007

Aftermath

Det har varit ett par intressanta dagar. Minst sagt. Bland annat trodde några mindre belästa personer att jag är en representant från RFSL, vilket jag absolut inte är.

Jag är ju inte med i KD om jag skulle nämna dom upprepade gånger gånger i en insändare. Eller hur?

Det kulminerade (hoppas jag) med en intervju med mig i dagens (onsdag) Länstidningen (den finns länkad i posten nedanför). Jag tycker jag fick med det mesta och det lät inte allt för dumt, trots att jag var ganska ostrukturerade rent åsiktsmässigt under intervju-tillfället. Sara lyckades rensa ut allt trams och fick fram mina grundåsikter.

Dock så reagerade jag en aning över Peter Lucas Erixons krönika som publicerades samma sida. I stort sett allt var utmärkt och intelligent skrivet, men på nåt sätt som kom det fula Svensson-trollet fram igen. Han skriver att han inte gillar läderbögarna, truckflatorna och transorna. Det är okey, det är hans val. Men han skriver också att dom är "barnsjukdomar" i gaykulturen, vilket tyder på ett stort förrakt och stor okunskap. Förutom att dessa "karaktärer" har varit med i Prideparader sedan det hela startade så har väl också transor, granithårda truckflator och läderbögar rätt att synas och att festa? Vad är det i Peters maskineri som säger att dessa människor är gay-kulturens barnsjukdomar? Är läderbögar och transvestiter/transexuella/dragqueens ett nytt påfund?

Detta är minst lika farligt som de människor som tycker vi är onaturliga och avvikande. Det kanske till och med är värre, då det uppmuntrar och förespråkar en likgiltig och jämngrå människomassa där ingen får sticka ut överhuvudtaget. Då blir världen jävligt trist.

P.S Här är länken direkt till Peter Lucas Erixons krönika:

http://www.ltz.se/artikel_standard.php?id=414586&avdelning_1=124&avdelning_2=149&avdelning_2_author=207,215,105

Fred i LT


måndag, maj 07, 2007

varför vi måste synas

Egentligen är det inte så konstigt.

Heterosexualiteten manifesterarsig över allt. Jag går på stan, ser heteros hålla varandra i handen,pussas. Jag slår upp tidningen och ser heteros som gifter sig,berättar om sin kärlek, hälsar till varandra. Jag tittar på reklam ochser i stort sett 100 % heteros som manfiesterar den heteroexuellalivstilen, det heterosexuella sexet och den heterosexuella vardagen.

Och heterona säger så fort vi är med nånstans eller anordnar ett prideatt vi ALLTID måste skylta med vilka vi är och vår sexuella/sensuellalivsstil.

Man undrar ju vilka som faktiskt gör en stor grej av att vara sånormala som möjligt?

De gånger bögarna/flatorna/osv gör nåt evenemang så är det väl inte mer än rätt. Hur ska vi annars överhuvudtaget visa att vi finnsnär människor rent allmänt knappt tror att vi finns? Så för att bevisaatt vi inte är några UFO'n så måste vi synas. Vi måste vara där. Dels till stöd för andra som inte vågar visa sin kärlek, och dels för att ge styrka åt oss själva mot de som hatar oss.

Vi finns, vi blir fler och ingen kan nånsin hindra oss från att leva dom liv vi vill leva.

Fred

söndag, maj 06, 2007

hatet och dumheten i östersund

Det finns mycket hat och fördomar i Östersund och Jämtland. Man vill gärna inte tro det, då dom gärna beskyddar sitt eget ursprung och sina egna åsikter mer än väl. Man kan inte öppna sig helt enkelt. Jag har både med roat sinne och en hel del oro tittat lite närmare på de ”debatter” som har urartar på grund av att det kommer att vara en YranPride i år. Jättekul tycker jag, då Östersund absolut är en stad som behöver något. För att visa den mångfald och öppenhet som vi så gärna skryter om.

Detta visar sig inte direkt på insändarskribenterna/debattörerna på ÖP’s forum, de som jag kanske lite fördomsfullt kallar för ”bonnläppar” (men alltid retar det någon, och retar det någon så hör dom av sig och visar oftast sitt rätta ansikte). Signaturen ”Hjälpa eller stjälpa” drar givetvis associationer till vad dom gör i otäcka Stockholm ” Blir det en kopia av överdrifterna som framförts i Stockholm? Kan det missförstås och kopplas till ett cirkusjippo och mer skada än hjälpa?” – den vanliga rädslan för vad för oegentligheter han hittar på i ”fjollträsk”, trots att dessa parader finns i snart varenda större stad (och även mindre) över hela världen. Signaturen ”Ove” skriver ”ska vi ska starta en heteroparad som motvikt? Trött på detta trams!” – Som om de heterosexuella har blivit förtryckta och mobbade av den homosexuella maffian under tusen år? Bara tanken är givetvis absurd. Den talande lantis-signaturen ”Stockholm usch!” skriver ”En hetroparad före, som avstår från den sex-fixering som visas i Stockholms! Låt detta bli en värdig parad om möjligheten finns!”. Konstigt nog så verkar bara heterosexuella se sexet i allt som vi homos tar för oss. Ännu lustigare är det att dom inte ser allt sex-fixerat dom själva göra, trots att det bevisligen är betydligt mer än lite lättsam homo-erotik. Vad är värre? Att slå sin fru eller hålla en gay-parad? Jag misstänker att många tycker att det är mer okey att slå frugan.

På RFSL Östersunds hemsida är det gröve ordalag från, som vanligt, anonyma insändare: ” hade hoppats vi skulle slippa sånt mode trams som pride festivaler i östersund men tydligen ska vi va lika mode medvetna som alla andra städer,när anordnas det en festival för NORMALA människor och inte för dessa avikelser hela tiden.”. Signaturen Dette tycker att homosexuella inte är normala och det dom sysslar med är renodlade avvikelser. Hon får medhåll från ännu en anonym person: ” Man blir tårögd när man ser hur accepterat dessa avvikelser blivit, att det nästan är "mode" att vara homo! faaan lägg ner skiten, låt folk som är homosexuella vara det men vi andra ska fan inte behöva bevittna det i en öppen parad, man blir ju åksjuk!”. Är det inte lustigt hur mycket hat det finns mot andra delar av Sverige också? Speciellt storstäderna. Är folk rädda för människor som inte är vanliga jämt-svenssons?

Naturligtvis kan jag citera hur mycket mer som helst, men jag orkar inte. Det är sorg i mitt hjärta. Jag bor i en av Sveriges mysigaste och trevligaste städer, men hur sån här aggression, fördomsfullhet och dumhet kan uppkomma vet jag inte? Kanske beror det på att vi bor lite avsides. Att vi lever i en väldigt fånig machokultur där älgjakt, supa sönder skallen med hembränt och en falsk föreställning om vad manlighet är regerar. Vem vill egentligen bo i en sån stad? Jag ser fler och fler bögar och flator flytta ifrån Östersund. Jag kommer troligtvis göra detsamma. För så länge dumheten, hatet och oförståelsen regerar så finns det inget att hämta här.

Det finns många Östersundspersonligheter som är tysta i frågan. Jag antar att det betyder att ni antingen bara tycker det är jobbigt att vi bögar vill ha samma rättigheter som alla andra, eller så vågar ni inte framföra era åsikter för att ni har vänner, kunder, kollegor som kommer att överge er om ni är ärliga. Representanter från företag, media, myndigheter, föreningar och ni privatpersoner. Stöd kärleken, omtanken och öppenheten i Östersund. Eller var fega och tysta.

All cred till StorsjöYran och RFSL som kommer att hålla Pride. Jag älskar er.

Fred Anderson, Östersund

Jämtländska bonnläppar

Jämtländska efterblivna idioter är alltid kul. Här är två kul inlägg på RFSL Östersunds gästbok:

"hade hoppats vi skulle slippa sånt mode trams som pride festivaler i östersund men tydligen ska vi va lika mode medvetna som alla andra städer,när anordnas det en festival för NORMALA människor och inte för dessa avikelser hela tiden. Dette"

"tack dette! tack för att någon vågar öppna munnen och säga vad de tycker om dessa bisarra parader och festivaler som ska hållas i de homosexuellas ära! varför har inte alla "normala" en parad för att hylla kärnfamiljen? dvs mamma+pappa=barn. Man blir tårögd när man ser hur accepterat dessa avvikelser blivit, att det nästan är "mode" att vara homo! faaan lägg ner skiten, låt folk som är homosexuella vara det men vi andra ska fan inte behöva bevittna det i en öppen parad, man blir ju åksjuk!"

Ingen av dom är givetvis mogna att skriva under med sina namn. Som det brukar vara med miffon. Mer underhållande läsning finns det på ÖP's forum där de inavlade har retat upp sig något enormt på Pride-parad i Östersund samt givetvis att jag kallar dom för bonnläppar. Givetvis är dom inte bonnläppar. Dom är "Inavlade bonnläppar". Jag ber om ursäkt för misstaget.

http://www.op.se/parser.php?level1=129&level2=0&fid=71292