lördag, juni 02, 2007

Rolig

Jag kunde vara rolig en gång i tiden. Skriva vitsigt och kvickt. Nu för tiden är jag för seriös eller för arg. Måste släppa loss lite. Måste känna kärlek och äventyr.

Ska se vad jag kan göra åt saken...

Planespotting 2

Min mor sysslar med planespotting. Ja, det är som trainspotting, fast med flygplan istället för tåg.

Hon och hennes man ställer sig på trevligt ställe, tittar på flygplanen. Kanske tar något kort. Nu senast tog dom med sig kaffe.

Dom kollar på hur planen brummar in där från skyn, ner mot Arlanda.

Jag har varit där nån gång. Fast då kom det inget flygplan. Istället så läste jag med nöje på skyltarna som varnade folk från att stå där.

Men tror du folk lydde? Nä. Det stannade hela tiden bilar med människor som ville blicka upp mot skyn för att få en titt på dom gigantiska järnfåglarna.

Järnfåglar ja. Det känns på nåt sätt vi fortfarande har det i generna. Människan kan inte flyga, och därför är vi gränslöst fascinerade över flygfäna och att det faktiskt finns varelser av samma ras som oss själva som klarar att flyga.

Själv tycker jag det bara är läskigt. Flygplanet låter som om det ska gå sönder närsomhelst. Öronen exploderar av trycket. Flygvärdinnorna är auto-artiga och går på rutin "Té? Té? Té?". Som små ankor vaggar dom fram i mittgången med vagnen med alldeles för små och hårda hjul.

Jepp, min mor åker ut till arlanda och ställer sig på nån plats och kollar på flygplanen som landar och lyfter.

Det är lite så jag resonerar också. Jag tittar på när liv skapas. Och när liv avslutas. Och tycker det är småtrevligt.

Kärlek är bajs

Usch då. Nu skrev jag bajs. Men men. Varför inte? Känns kärleken som avföring så är det väl så.

Jag älskar Tony. Jag tror han älskar mig. Men det är jobbigt när karln verkar vilja ha en karriär på andra sidan jorden.

Kanske är det nån form av undermedveten självdestruktivitet. "Försök alltid hitta kärleken SÅ LÅNGT BORT SOM MÖJLIGT!" ;)

En av mina favoritfilmer som barn var Love at first bite, både för att den var en charmig komedi med stilige coolingen George Hamilton och för att han lyckas dricka blod av en alkoholist och själv bli full. Den handlar om hur Dracula sitter i sitt hemska östeuropeiska land och är olycklig kär i en drömkvinna, fotomodell för övrigt, som bor i det stora landet USA. Så han beger sig dit för att förverkliga sin kärlek.

Det är så jag också är. Skillnaden är att jag alltid misslyckas.

Trist.

Det är konstigt...

...att folk blir så upprörda över att vi homos kräver samma rättigheter som heterosexuella. Vi kräver inte mer rättigheter. Vi kräver inte bättre rättigheter. Vi kräver enbart en sak: SAMMA rättigheter.

Men detta är något som Statoil-bönder, kristdemokrater, ny-nazzar och Svensson-rassar vill sätta stopp för. Vill ni inte att det ska vara ett jämlikt samhälle? Vill ni att vissa ska behandlas sämre än ändra? Uppenbarligen.

Människor förtrycks och misshandlas. I Kuba, Iran, Ryssland och i många andra länder så behandlas homos uselt. Utsätts för våld och misshandel, dödas och torteras. Kidsen springer omkring med massmördaren och den aktiva homodödaren, äcklige Che Guevare, på väskorna utan att inse att han såg till att tusentals bögar avrättades. Allt för att det var bra för den fåniga machokulturen. Folk är dåligt pålästa helt enkelt, oavsett vilken politisk inriktning dom kommer ifrån. Popvänster som högersvin.

Personligen så rustar jag för krig. Har aldrig sett någon anledning att vara snäll tillbaka. Slår någon mig, så slår jag tillbaka helt enkelt. Jag ska leva mitt liv, med samma rättigheter utan att bli nonchalerad av okunniga högerspöken och låtsaskommunister, myndigheter, snuten, religiösa dårar, Svensson-rasister och alla andra som helt enkelt inte anser att vi homos ska ha samma rättigheter som övriga befolkningen.

fredag, juni 01, 2007

Högersvin

Högersvinen är igång igen:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=656299

Se till att vi får bort dessa människor vid nästa val. Ok?

"Homosexualitet är en synd"

Jag vet inte riktigt om detta är seriöst, men här hittar ni den roligaste reklamfilmen hittills... på äkta skön amatörnivå, men en vilt grinande kvinna som ser ut att ha spacklat upp sitt rynkiga ansikte till fördärvet.

http://www.hallmansgarden.se/

Kristna männsikor är bra roliga faktiskt.

onsdag, maj 30, 2007

Terror-flytt 2007

Stiger upp morgonen den 29:e maj, 0600. Väntar på Simon. Han dyker upp strax efter 0700. Vi hämtar vagnen och några timmar senare har vi grovt överlastat en vagn som tar 550 kg med ungefär 1 ton. Däcken ligger som klistrade mot asfalten – bokstavligen. Den wobblar vackert när vi kommer över 70 km/h också. Poesi.

I Ås, 8 km från Östersund, så packar vi om vagnen med hjälp av Simons mor (stolt ägare av dansbanan Tengens) och Simon fixar till de glappande lamporna på släpet. Nu wobblar inte vagnen längre, men det tar sin lilla stund och vi ska på med ännu mer grejor – även om vi kastar av lite i hennes förråd. Så nu står min samlade barndom/skolgång i ett förråd i Ås. Så ironiskt.

1450 så lyckas vi fara från Ås, anläder 10 minuter senare till Östersund där jag lämnar av en madrass + lite smågrejs i en påse till Micke… och sedan är vi faktiskt på väg från Östersund. Vi bestämmer oss för att ta väg 45, dvs inte den normala vägen ner till Stockholm, vilket innebär ett par underbart våldsamma gropar i vägen som verkligen nästan vänder hela ekipaget upp och ner. Nästan i alla fall.

Egentligen går det ganska bra större delen av vägen. Simon berättar om sin vilda ungdomar och byter låt efter 20-30-45 sekunder in i låten hela tiden. Jag måste väl öva mig inför den beryktade Stockholm-stressen antar jag.

Så, förutom att vi kör 100 km/h med en mycket tungt överlastad vagn – plus enorma mängder saker i själva bilen, så ska allt vara lugnt. Förutom när vi kommer till Avesta. Tror jag. Då hör vi ett ”Pssssssssss!”. Högt också. Vi tittar på varandra. Inget mer verkar hända. Inget däck som lagt av. Sedan hör vi det igen. Varje gång Simon gasar.

”Psssssssss!”

Vi kör in på sidan, ser inget. Simon får gasa igen. Jag hör att det kommer från en viss del av bilen, och det visar sig att det gått hål i avgassystemet. Hurra. Inte så mycket att göra, förutom att vi får höra på ”Psssssssss!” absolut hela tiden. Känns läskigt. Ungefär 4,23 minuter senare så åker vi rakt in i ett regnoväder, med våldsamma blixtar rakt ovanför oss. Det regnar mycket. Mycket. Mycket. Simons vindrutetorkare är tre-fyra år gamla, kanske mer, och tar bort vattnet lika hjälpligt som en fryst flodhäst i Sahara.

Långsamt, och väldigt trötta börjar vi så närma oss Märsta, väl medvetna om att nu kommer det bli ungefär 1 timmes avlastning och allehanda småsaker. Klockan är 0020. Vi ska även lämna igen vagnen på en gång direkt efter avlastningen.

Det har varit problem med garaget. Simon har hyrt ett garage, men tant-tanten som hyrt garaget har lämpligt nog inte lämnat tillbaka nyckel. Jättekul. Men man ska i alla fall ha ordnat detta under dagen. En ny nyckel till ett annat tillfälligt garage har levererats i brevlådan och vi sätter glatt fart mot garage 78. Vi är enormt trötta när vi så sätter nyckeln i nyckelhålet och finner att nyckeln inte passar. Det är inte ens samma lås som nyckel. På nyckeln står det även 72, och vi testar även det garaget. Inget resultat. Klockan är väldigt sent. Jag blir ursinnig. Att jag dessutom vet vem den skyldige är som gett oss fel nycklar är oroväckande. Jag har inte ens träffat honom, men jag har sett hans bild. Och jag kan troligen ta reda på vart han bor.

Vi ringer Simons kusin och ställer den fullastade bilden samt släpet vid dennes dyra villa ett par kilometer bort. Kom ihåg att jag har en filmsamling värd mycket, mycket pengar i den. Vi har inget lås att säkra själva släpet med och jag får leva på randen till nervöst sammanbrott. Hem och sova i 4 timmar. Upp igen, åka ner och fånga garage-ansvariga direkt. Dom blir förfärade (hör jag senare, jag vågade inte gå in eftersom jag troligen skulle slänga ur mig nåt spydigt och otrevligt) och vi får nyckel till ett ANNAT tillfälligt garage, vars nummer har slunkit ur mitt minne. Vi bokstavligen slänger in allt från släpet och klockan är strax efter 0700 när Simon måste åka iväg och lämna vagnen på OK. I sista sekunden.

Jag sover några timmar, sedan så stiger jag upp, hälsar på Matthew, Simons pojkvän och allt är frid och fröjd. 1430 så ska vi få nyckeln till det riktiga garaget (som tanten ÄNTLIGEN lämnat igen), och vi åker dit igen. Det är öppet. Olåst. Det går inte att låsa, det verkar bara som det. Så där har min dyrbara filmsamling stått i ett halvt dygn, helt oskyddat. Nu när vi väl vet om det så försöker Simon laga dörren, så att vi åtminstone kan låsa dörrjäveln medan vi forslar iväg alla grejorna – inklusive en stor kyl/frys samt en arbetsbänk till det RIKTIGA garaget. Så vi börjar forsla grejorna.

Det RIKTIGA garaget ser stort ut, och har lämpligt nog betongväggar runtom. Inga hemska nätväggar som går att klippa sönder för att stjäla mina Dolph Lundgren-filmer. Simon är glad och tänker testa hur det går att köra in sin bil. Det visar sig då att hans bil inte får plats i garaget. Hans Volvo. En svensk standard-Volvo som inte får plats i ett svenskt standard-garage. 40 centimeter sticker ut i garaget hur han än gör.

Men det är bara att bita ihop. Vi måste ut med grejorna ur det olåsta garaget och in i det alldeles för korta garaget. Och det gör vi. Vi är astrött. Har fortfarande inte fått tid att sova nåt mer.

Hämtar upp hans kille, åker och handlar. Får bensinstopp på motorvägen.

Och nu är jag officiellt en Märsta-bo. Hipp Hipp Hurra.

Fred

Installerad

Efter en jävla massa arbete så är jag äntligen i Märsta! Hurra!

Men jag får skriva mer om det sen.

Vad jag fått lära mig sen senast är:

* Det heter snenskarna istället för svenskarna.

* De anonyma mupparna som skriver är dels störda och dels så är dom ryssar och inte förstår hur efter deras land är. Jag skriver ett inlägg som beskriver dumheten i Ryssland - och dom är inte vettiga nog att stå upp och försvara de homosexuellas rättigheter, utan fokuserar på helt andra saker. T ex närmast psykiskt störda hatrim. Men uppenbarligen är de så dumma i huvudet att dom inte ser att jag närmast koncentrerar mig på att fördumma och förnedra sverige och svenskarna på betydligt grövre sätt. Men är man dum i huvudet så orkar man väl inte läsa på. JAG vet att sverige inte är ett speciellt bra land, och JAG vet att ryssarna är minst lika dumma i huvudet som svenskarna.

Men men. Det är väl att kasta pärlor åt svinen. Det vore nästa skönt om ryssland blev ett stängt land igen så att man slapp idioterna.

måndag, maj 28, 2007

Tandläkaren

Jag mailade min tandläkare och meddelade att jag skulle flytta och alltså inte skulle gå till honom nåt mer, så han kunde ta bort min kommande tid nu i Juni.

Då fick jag ett kort mail tillbaka:

OK!
Gjort.
Ha det bra i framtiden.
Mvh XXX X.


Just det där mde "ha det bra i framtiden" kändes... jättebittert. Som om han är besviken över att jag sade upp mig som kund hos honom... :)

Jerrys greatest hits!

Jag får tacka bbp för att tipset om denna radda sköna idiot-citat från "anonyms" favorit-pastor, Jerry Falwell.

On Sept. 11: "The abortionists have got to bear some burden for this because God will not be mocked. And when we destroy 40 million little innocent babies, we make God mad. I really believe that the pagans, and the abortionists, and the feminists, and the gays and the lesbians who are actively trying to make that an alternative lifestyle, the ACLU, People for the American Way – all of them who have tried to secularize America – I point the finger in their face and say, 'You helped this happen.'"

On AIDS: "AIDS is the wrath of a just God against homosexuals."On homosexuality: "I believe that all of us are born heterosexual, physically created with a plumbing that's heterosexual, and created with the instincts and desires that are basically, fundamentally, heterosexual. But I believe that we have the ability to experiment in every direction. Experimentation can lead to habitual practice, and then to a lifestyle. But I don't believe anyone begins a homosexual."

On Martin Luther King Jr.: "I must personally say that I do question the sincerity and nonviolent intentions of some civil rights leaders such as Dr. Martin Luther King Jr., Mr. James Farmer, and others, who are known to have left-wing associations."

On Martin Luther King Jr., four decades later: "You know, I supported Martin Luther King Jr., who did practice civil disobedience."

On public education: "I hope I live to see the day when, as in the early days of our country, we won't have any public schools. The churches will have taken them over again, and Christians will be running them."On the separation of church and state: "There is no separation of church and state."

On feminists: "I listen to feminists and all these radical gals ... These women just need a man in the house. That's all they need. Most of the feminists need a man to tell them what time of day it is and to lead them home. And they blew it and they're mad at all men. Feminists hate men. They're sexist. They hate men; that's their problem."

On global warming: "I can tell you, our grandchildren will laugh at those who predicted global warming. We'll be in global cooling by then, if the Lord hasn't returned. I don't believe a moment of it. The whole thing is created to destroy America's free enterprise system and our economic stability."

On Bishop Desmond Tutu: "I think he's a phony, period, as far as representing the black people of South Africa."

On Islam: "I think Mohammed was a terrorist. I read enough of the history of his life, written by both Muslims and non-Muslims, that he was a violent man, a man of war."

On Jews: "In my opinion, the Antichrist will be a counterfeit of the true Christ, which means that he will be male and Jewish, since Jesus was male and Jewish."

Så visst är det skönt att äcklet är död och begraven? Han kommer aldrig mer skada någon, men tyvärr kommer hans efterföljare det. Äckliga människa. Tack och lov att skiten är död!

söndag, maj 27, 2007

De primitiva ryssarna

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=5173

Och detta är nu. 2007.

Man undrar ju hur dumjävlarna är funtade.

Recension: The Devils Honey

My name is fear, but you can call me Jessica.

Så äntligen har jag då fått se Fulcis erotiska drama The Devils Honey från 1986. Kanske inte hans mest kända film, och den sticker onekligen ut ur hans senare filmografi då den inte är en skräckfilm eller har nån form av gore eller övernaturligheter i sig. Men det gör den absolut inte sämre.

Jessica (Blanca Marsillach) och Johnny (Stefano Madia) lever i ett mycket märkligt sado-masocistiskt förhållande där Johnny tvingar sin flickvän till en hel del bisarra sexuella lekar (som att bli avrunkad på en motorcykel medan de kör i full fart, tvingad till analsex i en trapp, se på när Johnny bli avsugen av sin manliga älskare osv osv). Jessica deltar i dessa "lekar" mer eller mindre frivilligt, men alltid under stora protester och mycket gråt.

Dr Guido (Brett Halsey) har i sin tur ett kallt och sterilt äktenskap med sin bitchiga och bitta fru, Carole (Corinne Clery) där hon är fullt medveten om att Guido spenderar en allt för stor del av sin tid genom att besöka prostituerade. Han är egentligen en självupptagen klåpare i sängen och besöken går mest ut på att förnedra hororna en kort stund, och sedan är det över eftersom det går för honom så fort.

När Johnny skadas allvarligt i en olycka och Guido inte lyckas rädda honom på operationsbordet (eftersom han tänker på hur han ska rädda sitt äktenskap) så blir Jessica besatt av vore otrevlige doktor och börjar telefonterrorisera honom. Till slut så går hon fullt ut, kidnappar karln och håller honom fången i ett ombytt sado-masocistiskt förhållande i sin och Johnnys stora hus...

Detta är en mycket typisk Fulci-film. Den utforskar människornas mest intima, hemliga och mörka sidor och blir aldrig feg och skyggar aldrig iväg. Trots en otrolig mängd sex-scener så lyckas den trots allt behålla seriositeten och ha en mystisk form av respekt för karaktärerna och deras lidelser. Fotot är väldigt snyggt och Fulci har skapat en bra story med ett bra tempo och fint samspel mellan karaktärerna.

Givetvis finns det nackdelar, men dom är ändå ganska få. Den första delen av filmen är helt enkelt den svagaste och det är här man blir skeptisk hur det egentligen ska bli. Sex-scenerna är ganska vulgära och bara synen av hur Johnny tillfredställer Jessica genom att spela saxofon rakt upp i hennes vagina kan få vem som helst att fnissa. Här har vi också den största nackdelen med filmen, nämligen musiken - som är förfärlig! Några stycken fungerar bra, men överlag är det vulgo, idiotiskt och bara jävligt uselt. Väldigt synd faktiskt. Men jag har läst att Fulci själv hatade musiken, men att producenterna vägrade ha nåt annat. Vem vet?

Slutet är kryptiskt, men vackert och jag fick rysningar av enkelheten och funderingar på hur det egentligen slutade. Det hela avslutas också med en dikt, som passar väldigt bra in i sammahanget, speciellt när Guido läser den för Jessica tidigare i filmen.

Fred