lördag, december 22, 2007

Helt och hållet riktigt

Kvinnlig "TV4-stjärna" har tilldelats böter på 10800 kr för att ha kränkt en man genom att blotta sina bröst för honom, precis som en manlig blottare skulle ha visat kuken för en okänd kvinna. Naturligtvis är domen helt och hållet riktigt, mannen kände sig kränkt och vägar helt naturligt godkänna en sketen ursäkt för denna sex-attack.

Jag hade nog reagerar på samma sätt. Jämtställdhet handlar som vi alla vet om just... jämtställdhet. Hade en man visat kuken för en kvinna på samma sätt som här så hade antagligen böterbeloppet blivit betydligt högre, men men. Män och kvinnor är inte helt jämtställda ännu.

Tycker inte ni också det är jävligt äckligt när alkis-moderaten Kristina Axén-Olin tycker att "alla" borde unnan sig den unika chansen hon fick: att få lyxvård på behandlingshem, bli sjukskriven och ompysslat av sina högervänner? Jag håller med henne helt och hållet, det är bara synd att hon och hennes regering hela tiden sänker vanliga arbetare med samma problem med en rak höger.

Här i Sverige måste man vara högerpolitiker för att få den vård som krävs.

Recension: Transmorphers (2007)


Det är inte första gången jag går in på IMDB för att researcha lite om exploitationfilmer som jag gillar och ser att någon skrivit ett inlägg med rubriken ”Worst movie ever!!!”, alltid med minst tre utropstecken. Just när det gäller Transmorphers så har den fått sammanlagt 1209 röster och medelbetyget är 1,7 – vilket säger att de flesta hatar den mer än typ… Saddam Hussein, om vi antar att det är amerikaner som röstat. Naturligtvis stämmer inte det låga betyget… men mer om det senare.

Vi befinner någonstans i framtiden, jorden har tagits över av utomjordiska robotar som har slaktat mänskligheten. De som överlever gömmer sig nere i underjorden, men planerar givetvis att ta tillbaka sin kära jord och krossa robotinvasionen. För att klara av detta så väcker man upp den nedfrysta brottslingen Mitchell och hans kollega Itchy, båda hårda, brutala och ganska roliga hjältar som tar sig an uppgiften tillsammans med en brokig samling soldater – varav många är kvinnor för övrigt.

Planen är att själva en form av energikapsel som finns inuti roboten genom att hålla roboten vid liv så länge som möjligt, eftersom kapsel dör om roboten dör. Via kapsel så kan man skicka ut signaler som ska ta död på resterande robotar, vilket man ska göra genom ett stort torn – dit man också måste ta sig givetvis.

Så två svåra uppdrag, oräkneliga robotar och ett par tuffa hjältar. Kan det egentligen bli dåligt?

Svaret är nej.

Regissören Scott Leigh verkar ha haft en pinsamt låg budget att trolla med, och han har onekligen trollat. Första halvan av filmen har lite för mycket dialog, men ingen av den är direkt tråkig och foto och klippningen håller uppe intresset. Ett logiskt val då en så pass billig film oftast inte kan ha robotaction hela tiden, utan måste fylla ut med dialog. Genom hård bildbearbetning och snygg ljussättning (mycket skuggor) så har han troligen förvandlat ganska sunkiga kulisser till riktigt snygga sådana.

Robotscenerna är en vild blandning av riktigt dåliga animationer till en del som ser riktigt bra ut. Eftersom filmen hade en total produktionstid på tre månader så kan man väl inte säga att alla robotar ser färdiga ut. En del ser ut att befinna sig bokstavligen på en helt annan planet på grund av att dom har en annan ljussättning och verkar vara väldigt endimensionella. Men å andra sidan finns det snygga robotar också som smälter fint in i omgivningen och är hyfsat övertygande.

När det väl är action så är det mycket action. Det sprängs och skjuts, oftast och troligtvis inom samma område, men åter igen – med bra klippning, ljussättning och regi så fungerar det väldigt bra. Det enda som fungerar riktigt dåligt är de två slagsmålsscenerna som finns. Dom känns helt felplacerade och lider dessutom av väldigt dålig och förvirrande klippning. Troligen så kunde ingen slåss, och regissören försökte väl piffa till scenerna lite… vilket inte fungerade. Intressant nog så finns det en del skådespelare som kan agera och som har karisma att bära upp en ganska tunn story, så det har nog hjälpt filmen på traven en hel del.

Storyn i övrigt är typisk exploitation. Det finns klara inslag av Transformers, Terminator-filmerna, Blade Runner, Starship Troopers och intressant nog också den brittiska sextiotalsfilmen The Earth Dies Screaming, som jag tyckt till om här. Inget originellt att hänga i julgranen alltså, men god DTV-underhållning som är betydligt bättre än sitt rykte.

Angående IMDB-betyget. Jag tror inte, vilket regissören gör, att folk ger filmen dåligt betyg för att det är icke-engelsktalande personer som röstar. Det handlar om att flyta med strömmen, känna trygghet i gruppgemenskapen. Tycker många att den är ”worst movie ever”, ja, då måste väl det stämma? Det handlar också att folk har svårt för att acceptera lågbudgetfilm. Man har fått för sig att bara för att en film är billig så måste den vara världens sämsta film. Det är en ganska vanlig åsikt, och mycket av föraktet kommer från mainstream-nissar och folk som gillar ”kultfilm”, men som har svårt för modern kultfilm med datoranimationer i.

Men jag gillar den. Och jag tror nog en del av er kommer att gilla den också.

torsdag, december 20, 2007

Köp Thomaz på CDON!


Thomaz Ransmyr utmärkta album har börjat få bra distribution nu, änligen. Endast 99 kr kostar det på CDON och köp även singeln för 29 kr!

Recension: Battle Force (1978)


Det var med glädje och en viss förvirring som jag började titta på Battle Force, Umberto Lenzis krigsfilm från 1978. Glädje för att det alltid är kul med italienska krigsfilm, som med sin opretentiösa inställning till krigets fasor alltid, oavsett temat, får till krigsunderhållning till max. Förvirrad blev jag för att jag trodde att jag skulle se en annan film, nämligen Umberto Lenzis From Hell To Victory från 1979. Den sistnämnda är nämligen mer eller mindre en remake på Battle Force, föredömligt kort tid efter orginalet. Samma grundstory, liknande twists och tonvis med action.

Vi börjar precis innan det stora krigsutbrottet. Ett antal karaktärer, bland annat amerikanen Henry Fonda och tysken Stacy Keach har en sista middag innan de alla skiljs åt för att kämpa mot varandras länder. Man utbyter gåvor tankar, och sedan sprids deras öde över hela europa. En del andra karaktärer dyker upp, bland annat den burduse och åldrige krigskorrespondenten John Huston, skådespelerskan Samantha Eggar och lite andra livsöden. Henry Fonda är oroad över sina söner, den enda en prisad militär och den andra en typisk förlorare som också vill få sin fars kärlek genom att bli militär. Vi följer en kvinna som blir prostituerad för att kunna överleva och givetvis en patriotisk Helmut Berger som envis står på sitt fosterlands sida, även när det går åt helvete.

Mellan dessa öden så tvinnar Lenzi in schysta och våldsamma krigscener, ibland med stockfootage från sina andra krigsfilmer, men överlag mycket nytt och det som är nytt håller väldigt gott klass.

Det är en actionfilm, något som WW2-experten Lenzi knappast sticker under stol med. Han vill leverera underhållning, explosioner, en hög bodycount och lite lättsmält tragik mitt i alltihopa. Lenzi har en mer praktisk syn på action än till exempel Castellari. Lenzi gillar att vara mitt i actionscenerna, springandes och halvt indränkt i rök och smuts. Ett typiskt exempel är på slutet då Stacy Keach springer omkring bland ökentanks. Det är så att man nästan tror att kamerateamet ska bli överkört i bara farten, så nära dundrar dom förbi.

Battle Force är inte lika väl uppbyggd som sina amerikanska förebilder och inte heller lika elegant som Studio S tidigare släpp av Inglorius Bastards, men den håller väl än idag och blir aldrig tråkig. Trots den låga budgeten så är filmen fylld av statister, fantastiska locations, bra skådespelare – där Helmut Berger, Samantha Eggar och Ray Lovelock fungerar bäst och intensiv action. Den fungerar helt enkelt bra både för fans av Lenzi-action som fans av WW2-filmer. Förvänta er inte att alla detaljer ska vara realistiska, det har aldrig varit Lenzis styrka. Det är först och främst ett våldsamt äventyr fyllt med karaktärer som är människor och inte seriefigurer.

Detta är dessutom orginalversionen av filmen och vi får den både med engelskt och tyskt ljudspår. Till skillnad från den kortade amerikanska så finns inte Orson Welles berättarröst med, vilket är korrekt och så ska det vara, och den är också presenterad i orginalratio samt anamorfisk widescreen. Som den obskyra rulle det är så är inte bilden perfekt, men troligen det bästa vi kommer att se av den någonsin.

Så en bra julklapp till pappa eller till någon som gillar euroaction!

It takes two to tango

Kom och tänka på en gammal insändare som jag skrev, och den är aktuellare nu när Andreas Lundstedt gett HIV ett ansikte att identifiera sig med för vanliga Svenssons:

Sedan smittskyddslagen togs i bruk i slutet av åttiotalet så har svenska medborgares rättigheter gång på gång kränkts av statens fördomsfulla synsätt. Allt spelar på att personer med sexuellt överförbara sjukdomar skulle vara mer promiskuösa än andra, friska personer.

För att sprida en dylik sjukdom så är man alltid två (enligt dom kristna värderingar som förpestat vår värld) inblandade. Givetvis kan man vara flera också. Men det är enbart den personen som råkar har sjukdomen som anses skyldig. De andra personerna fråntas helt ansvar för att sjukdomen har spridits, även fast dom inte använt sig av t ex kondom eller avbrutet samlag.

Vad hamnar då den sjuke nånstans? Jo, i en plats som brottsling. Detta även fast kanske inte ens den sjuke vet om att han/hon bär på sjukdomen. I ett flertal fall så har detta utnyttjats av personer utan skrupler. Det finns exempel på t ex HIV-positiva som pressats på pengar för att inte bli anmälda och även såna fall där HIV-positiva hamnat i fängelse eller rättspsykiatrisk sjukvård bara för att deras partner velat hämnas och tjäna en snabbt slant. Och då handlar det också om fall då smittan inte förts vidare. En av mina HIV+ vänner satt inne ett bra tag pågrund av svartsjukt ex. Exet fick 100 000 kr i skadestånd. En annan person som var inblandad i samma anmälan var en fyrtioårig man som på allvar trodde att HIV inte smittade via sex. Ingen av herrarna blev givetvis smittade, allt handlade om girighet. Personen, MF, har nu enligt rykten anmält en till kille som är HIV+. En serieanmälaren som förstått att han kan tjäna pengar på detta helt enkelt.

Sverige är det enda land som har en liknande lag. I andra länder, i demokratier givetvis, så anses den sexuella akten vara något som två vuxna människor båda har ansvar för. Det är ju självklart, hur ska man annars resonera? Genom smittskyddslagen har många personer blivit oskyldigt fällda, dömda och straffade för något som egentligen är ett ansvar som två personer bör stå för. Vissa har förlorat hem och jobb i det som hänt och vissa har fått betala miljonbelopp i skadestånd till giriga ”oskyldiga” personer.

Min personligen åsikt är att även om sjukdomen förs vidare så ligger ansvaret hos alla personer som är inblandade, inte bara hos den sjuke – vare sig han/hon vet om det eller inte. För vi är ju alla vuxna människor som kan ta ett ansvar. Eller?

It takes two to tango. Lär er det.

tisdag, december 18, 2007

Andreas Lundstedt har HIV


Andreas Lundstedt, schlager- och showkillen, går ut med att han är HIV-positiv. Jag har hört trista rykten bra länge, från fördomsfulla människor som tror att han är en galen HIV-man. Jag tror inte det stämmer, och hans beslut att gå ut och berätta om det är mycket bra och mycket moget. Som alla förstår så handlar inte HIV om att förbättra försäljningssiffror eller öka popularitet, så det är ett stort steg att ta.

Han är givetvis inte den enda offentliga personen som har HIV, men han är en av de få som vågat tala om det. Viktigt, eftersom HIV- och AIDS fortfarande är skamligt - vilket det inte borde vara. Det är en vardag för många människor, vänner till mig, och ju fler som vågar bli öppna om det desto mer avmystifierat blir det.

Läs mer på QX.

Gissa kvällspressen kommer att kasta sig över det här. Vi vet hur vissa giriga människor också har uttnyttjat det faktum att deras partners/ragg är HIV-positiva för att stämma dom på mycket, mycket pengar, inklusive fängelsestraff. Så jag hoppas att inget liknande händer här.

Lycka till Andreas och bra att du faktiskt vågar berätta om det.

Edit: Det tog ovanligt lång tid för skvallerpressen att ta upp detta (själv tog jag upp det igårkväll, 22.00), kanske för att dom ville sälja lite lösnummer först. Men nu har Aftonbladet skrivit om det, Expressen likaså och resten lär väl haka på så småningom. Jag har ingen ork att gå in på Flashback och se vad de övermoraliska (säger de själv) skvallerkärringarna där skriver, men dom har skrivit länge om Andreas HIV-status.

Själv har jag vetat om det ett bra tag (bögvärlden är liten, vet ni), och återigen så vill jag verkligen påpeka hur bra det är av Andreas att gå ut med det. Ännu ett sätt att krossa illasinnade rykten och en inspiration för andra HIV-positiva.

Den dagen, den sorgen


Det är en sån där dag. Ni vet, när kunderna är förjävliga och allt går snett. Det var egentligen värre igår då jag spillde choklad på mig, kladdade ner min svarta polo och min svarta kavaj och var på allmänt dåligt humör.

Idag kändes det lite bättre, förutom att kunderna ringde som dårar mot slutet av dagen och problemen aldrig tycktes ta slut. Dessutom skulle jag träffa Joao, och Joao är som Joao är så han ansåg att Åhléns var samma sak som Centralen. Mer stressande givetvis. Men Joao är som (nästan) vanligt en mycket glad person med många intressanta upplevelser och idéer att dela med sig av. Jag visste inte att han satsar på att bli präst, protestantisk sådan, inom tre år, så det var en bra grej. Dessutom hade han sagt "dra åt helvete" åt en person han borde ha sagt det åt för länge sedan. Så det fick mig på gott humör.

Tyvärr hade han haft otur på mössfronten. Han hade tappat sin mössa igår, köpte en ny och idag, på centralstationen, så fick han den stulen direkt från sitt huvud. Någon hade bara grabbat tag i den, slitit den knoppen på honom och försvunnit in i folkmängden. Så vi gick och köpte inte en, utan två nya mössor till honom. Man kan aldrig vara säker anser Joao. Såg även Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson i shoppartagen. En skjorta och en alldeles för tajt kortärmad tröja blev det för denna allsidige underhållare.

Efter att ha skiljts från Joao, den livande prästen, så spatserade jag längst med Drottninggatan för att ta mig en titt på Bengans. En amerikansk man stoppar mig, välklädd och med en från nätet utprintat karta i handen. Han har tappat bort sig och han undrar vart på kartan han är. Tar mig en titt, vrider och vänder... allt känns fel. Sen inser jag att karln uppenbarligen har navigerat Stockholm city med en karta över Göteborg! Förklarar det för honom, och som den amerikan han är så tar han det med gott mod och jag pekar ut vilken väg han ska ta för att komma tillbaka till sitt hotell.

Mycket mer än så är det väl inte. Men jag piffar upp posten med en nytagen bild där jag låtit Gregory posera med sin Travis Bickle-frisyr på pendeltåget.

Tuve blir lessen i ögat


Att Tuve Skånberg är sur för att Jonas Gardell fått en doktorshatt av teologiska fakulteten vid Lunds universitet är inte förvånande. Tuve hatar nämligen homosexuella, och det är lätt att misstänka att det inte är Gardells religösa hållnings som Tuve retar sig på utan snarare att en homosexuell man har fått en sån fin hatt som bara är ämnat för heterosexuella män i Tuves ålder.

Tuve är en religiös pajas som är svår att ta på allvar. Läs bara en del av hans underhållande uttalanden genom åren, bland annat som riksdagsman för KD:

Och just därför säger kds nej till homoäktenskap, incest även mellan vuxna, och månggifte i olika former. Samhället får inte sanktionera dessa samlevnadsformer - dels för dess egen sammanhållning, styrka och fortlevnad, men främst för individernas egen lycka och välgång, och fördet uppväxande släktet. De är tecken på en kultur i nedgång, i dekadens och söndervittring, som antikens Rom eller Tredje Rikets orgier.

- Som ni ser, karln (liksom dödsstraffstödjaren Stefan Gustavsson från Bevara Äktenskapet) drar en direkt jämförelse mellan homosexualitet och incest. Han tror på allvar att om homosexuella får gifta sig så kommer mänskligheten att gå under. Komiskt.

Jag är orolig för att Riksförbundet för sexuellt likaberättigande, RFSL, kommer att vilja pröva var gränserna går och därför kommer att spåra upp och anmäla predikanter som inte tycker att en homosexuell livsstil är förenlig med religionen, sade Tuve Skånberg, kristdemokratisk riksdagsledamot och pastor i missionsförbundet.

- Vad Tuve glömmer att "spåra upp och anmäla" i alla dess former är precis det som Tuve och hans geliker genom har gjort genom hela vår världs historia. Kristendomen har alltid varit snabb att dömma, döda och tortera - men så fort någon kritiserar deras åsikter så börjar dom grina som små pingstkyrke-bäbisar. Tragiskt.

Det finns inget roligare än tragiska gamla män

...och Ulf tillhör absolut den kategorin. Som det högerspöke han är så griper han efter halmstråt, och missar totalt. Fast jag tycker SVD ska ta åt sig lite. Det är inte illa att anses vara en tidning med såpass stor makt att dom kan ta ner en regering enbart genom vad dom skriver. Fortsätt så SVD ;)

måndag, december 17, 2007

Poppykorre

söndag, december 16, 2007

En insändare om John-Ted Berge

Blev en liten insändare till Upsala Nya Tidning och Sigtunabygden. Men dom är nog för fega för att ta in den. Rädda om reklamintäkterna antagligen.

”Inom äktenskapet är mannen i familjen huvudet, och bibeln säger att hustrun skall underordna sig sin man. Detta innebär alltså inte att alla kvinnor skall underordna sig alla män utan endast inom sin egen familj”

Jag sätter colan i halsen när jag läser vad ungdomspastor John-Ted Berges skriver på hemsidan hope.se. Han försöker förvissa bortförklara påståendet med att skriva att det också handlar om dyrkan av kvinnan. Men obehaget kvarstår. Jag fortsätter läsa.

”Det blir faktiskt onaturligt när kvinnan kliver fram och tar sig plats som huvudet i familjen, i äktenskapet beskrivs hon som det svagare kärlet och av den anledningen bevarad, beskyddad och befriad från det tunga ansvaret som huvudansvarig för sin familj. Dock inte utan ansvar, men huvudansvaret ligger hos mannen”

Ungdomspastor John-Ted Berge omyndigförklarar just kvinnan. Hon klarar inte av ansvaret. Ansvaret inom familjen ska vara hos mannen, som är den starke och naturlige ledaren. På ett annat ställe skriver pastorn att mannen och kvinnan är jämställda, hur nu det går ihop med att han också skriver att kvinnan ska underordna sig sin make.

Det skrivs många andra dumheter på www.hope.se, men det mest skrämmande är att den riktar sig mot ungdomar. Jag såg först en illa designad reklamkampanj på bussarna (Tack bussbolaget, vad blir det nästa gång? Nationalsocialistisk Front?) i Märsta. ”I pingskyrkans lokaler” står det på dom, denna stortartade nyårsfest för ungdomar i eldens tecken. Det står inget om att det är Pingskyrkan som organiserar, inte rakt ut.

Men… ”Inom äktenskapet är mannen i familjen huvudet, och bibeln säger att hustrun skall underordna sig sin man” – det ekar i mitt huvud hela tiden. Det känns som om vi plötsligt har tagit en tidsresa tillbaka femtio år. Fast det snart är 2008.

Visst är det tragiskt att en religiös organisation får göra reklam för en sida som direkt förtrycker och underskattar kvinnans styrka. Pingstkyrkan representerar en kvinnofientlig och bakåtsträvande livssyn som dom ny vill försöka pressa på ungdomarna.

Jag hoppas att dagens kids är så pass smarta att dom inte går på sånt här trams. Jag hoppas dom går in på hemsida, läser noga och ser vad det är för budskaps som tydligt och inte ett dugg mellan raderna framförs av de kristna.

Sedan hoppas jag att dom tittar på sin flick- eller pojkvän och ser en människa som har exakt likadant värde, som inte ska underordna sig den andre och som visar respekt och kärlek mot alla människor.

Man får väl hoppas i alla fall.

Fred Anderson, fd pingstvän

Julkort från Michael Sopkiw


Mike Sopkiw, den gamla actionhjälten, skickade mig ett fint julkort bestående av 20 stycken bröst fördelade på tio ägare. Tyvärr lite för grafiskt för att publicera här på bloggen, men hälsningen i övrigt sade "Breast Wishes For Christmas". Tack Mike :)

Pastors Corner


När jag åker buss här i Märsta så ser jag en väldigt, väldigt ful reklamkampanj för Hope, en nyårsfest "i Pingstkyrkans lokaler". Det ska visst vara årets fest enligt kampanjen. Vette fan om jag tror det. I alla fall så gör kampanjen oss medvetna om sidan www.hope.se, vilket är en fanatisk demonstration i stenåldersvärderingar och primitivt Pingstkyrketänkande. Bland annat så lär denna sida ut följande saker till ungdomarna den vänder sig till:

Här får vi se hur man lyckas genom att säga att kvinnan ska underordna sig mannen, faktiskt inte alls underordnar sig utan upphöjs. Klassiskt ordtramseri av en galen pastor som heter John-Ted:

"Många tror att bibelns synsätt på kvinnan att hon skall tiga och underordna sig alla män. Helt fel! Man och kvinna är fullständigt jämställda inför Gud! Kvinnan är, precis som mannen, en unik självständig fantastisk älskad skapelse av Gud.
Inom äktenskapet är mannen i familjen huvudet, och bibeln säger att hustrun skall underordna sig sin man. Detta innebär alltså inte att alla kvinnor skall underordna sig alla män utan endast inom sin egen familj. Varför är det så då? Det kan ju uppfattas som kvinnoförtryck kanske... Men det är det inte! Faktum är att det är raka motsatsen. Det är så av ren omsorg från Guds sida om kvinnan. När bibeln säger att mannen är kvinnans huvud så menar bibeln att det är mannens huvud som kommer att rulla om han inte tar sitt ansvar och tar väl hand om sin hustru och sin familj. Det är inte ok att vara mansgris och agera diktator och försöka på biblisk grund mena att kvinnan ska passa upp på mannen och vara nån form av betjänt/slav. Nej! Mannen ansvarar inför Gud hur han tar hand om sin familj, han är huvudet, han ser till att familjen mår bra och är trygg och harmonisk. I detta har kvinnan den viktiga rollen att underordna sig och låta mannen ta sitt ansvar som familjens förvaltare. Det blir faktiskt onaturligt när kvinnan kliver fram och tar sig plats som huvudet i familjen, i äktenskapet beskrivs hon som det svagare kärlet och av den anledningen bevarad, beskyddad och befriad från det tunga ansvaret som huvudansvarig för sin familj. Dock inte utan ansvar, men huvudansvaret ligger hos mannen.

Jag skulle kunna ge dig många bibelord på detta, detta är min och många andras tolkning av bibelns syn på kvinnan. Vet du… Bibeln är egentligen väldigt kvinnovänlig, främst nya testamentet. Man kan läsa om kvinnan och tycka att det låter som förtryck, men faktum är att bibeln faktiskt värnar och slår vakt om kvinnan på ett fantastiskt sätt! Man behöver bara lite bakgrundskunskap och så kan man läsa in hur kvinnan upphöjs istället för att tryckas ned!"


Man bör heller inte vara ihop med partner som inte har samma religion som en själv, vilket naturligtvis är en del av de kristnas arbete för åtskiljnad mellan kulturer:

"Bibeln svarar att det är fel att gå i parförhållande med någon som inte delar din tro. Det står i 2 Kor. 6:14 Varför svarar Bibeln så då? -Av ren omsorg! Det är inte fråga om att Gud vill göra upp en massa förbud, utan snarare bevara oss från sorger, bekymmer, krossade hjärtan mm. Kärleken och valet av partner utgör en otroligt stor del av våra liv, det är viktigt att det blir rätt! Bibeln som är Guds ord är inte främst en lag och regelbok, utan det är en bok som är full av tips, ideér och goda råd hur vi bör leva livet, en handbok för livet helt enkelt!"

Som vanligt försöker man vända ren idioti och kontroll till något positivt. John-Ted fortsätter i ett annat inlägg där en tjej (för homosexuella finns naturligtvis inte i Pingstkyrkan) frågar hur hon vet när hon hittat den rätta:

"Jag tror att den rätte för dig… Är en kille som älskar Jesus Kristus av hela sitt hjärta, älskar sin flickvän, (blivande fru, blivande familj) av hela sitt hjärta. Jag brukar säga att man väljer inte alltid vem man blir kär i, men man väljer vem man blir ihop med! Se till att ni har en gemensam Herre som heter Jesus och att ha spännande drömmar om vad ni ska göra tillsammans."

Som ni ser så måste killen älska Jesus först av allt. Sedan flickvän (som naturligtvis måste bli "blivande fru, blivande familj").

Hela sidan är (förutom att vara riktigt illa programmerad) fylld av liknande Pingstkyrke-idioti (kom nu ihåg att jag varit medlem i Pingstkyrkan, så jag är van med eländet) och bidrar till många skratt.

Vi avslutar med ungdomspastors John-Ted Berges fantastiska ord om en "festival med ungdomar, för ungdomar i Sverige":

Hope gör en festival med ungdomar, för ungdomar i Sverige!

Gör dig beredd:
Hope ber om Guds eld! Hope behöver Guds eld, Sverige behöver Guds eld! Gud talade starkt till oss i slutet på aug:
Be om eld! Be inte om något annat än om elden.

Temat för Hope nyårsfestival är ELD. Vi ber, ropar och längtar efter eld! Elden som:
Är het, hettan som får synd och avfällighet att fly
Är renande, guldet renas genom att det hettas upp och smälts
Är förtärande, när elden brinner i mig kan jag inte tänka på nåt annat…
Sprider sig, -en frisk eld som får… Sprider sig!

Längtar du efter eld? Vill du ha mer av Guds eld?
Kom till Hope nyårsfestival och ropa och längta tillsammans med hundratals andra. Gör dig beredd!

Hope nyårsfestival 28 dec - 1 jan -07/08
Till Hans namn skall de unga i Sverige sätta sitt hopp... [Matt 12:21]
...ingen vanlig nyårskonferens
...Sverige behöver inte en till konferens
...detta är inte en konferens, det är en helt galen eldig nyårsfestival med och för ungdomar!

Välkommen!
Bästa hälsningar John-Ted Berge, ungdomspastor.


Det är bra SL... skönt att ni fortsätter att visa ert rätta ansikte. Vad blir det nästa gång då? Om Nationalsocialistisk Front slänger upp lite pengar, horar ni för dom också?

Don't ask, don't tell


“When I was in the military, they gave me a medal for killing two men and a discharge for loving one.” - Leonard Matlovich

YouTube - The fastest milkman in the westDet går fantastiskt fort för folk att ladda upp klipp på YouTube, och detta här ovan är Marilyns utmärkta framförande av Beutiful People taget från konserten igår. Det lär väl komma upp mer och i mitt fall så sökte jag på Marilyn Manson hovet och fick några träffar.

Stor humor


Kristdemokraterna och deras sektledare Göran Hägglund bjuder alltid på stor humor.

"Det är också denna grundläggande syn som ligger bakom FN:s barnkonvention och FN:s deklaration om de mänskliga fri- och rättigheterna. Där talas det om att familjen utgör ”den naturliga och grundläggande enheten i samhället och äger rätt till skydd från samhället och staten” (artikel 16).

Den filosofi som äktenskapet ­vilar på kommer också till ­uttryck i den så kallade faderskaps­presumtionen. Den utgår från att mannen i ett äktenskap är fader till det barn som föds.

Hur ska man förhålla sig till den frågan om ett barn föds inom ett äktenskap bestående av två kvinnor?

Så här skriver Hans Regner: ”Faderskapspresumtionen i 1 Kap 1 § föräldrabalken bör dock endast gälla i fall då modern är gift med en man vid barnets födelse. Frågan om föräldraskapet för en kvinna som är gift med barnets moder bör presumeras på liknande sätt ligger utanför mitt utredningsuppdrag”.

Detta är en av de viktiga frågorna som alltså lämnats därhän och som den nuvarande äktenskapsdebatten helt förbigår. Kommer barnet att ha två eller tre ”riktiga föräldrar”?

Barnet
har – det visar forskningen – behov av både sin mamma och sin pappa. I andra sammanhang är statsmakten mycket angelägen om att tillförsäkra barnet umgänge med båda föräldrarna.

Vi inser givetvis att barn kommer till och växer upp under många olika omständigheter. Barn mår bra och far illa i vårt samhälle i alla möjliga strukturer.

För oss är det barnets rätt till sitt biologiska ursprung och rätt till sin mamma och pappa."


Osv osv.

Man undrar ju om det finns pedofila tendenser inom KD eftersom man är så sjukligt besatt av barn? Att barnet är den grundläggande orsaken till giftemål? Att enda anledning att gifta sig är att skaffa barn? Barn. Barn. Barn. Barn.

Inom Kristdemokraterna finns det inte utrymme för andra familjer än mamma-pappa-barn-konstellationen. Inga ensamstående föräldrar. Inga familjer där man valt att inte skaffa barn - för man är faktiskt en familj även om det inte finns några barn i den.

Jag gillar verkligen Tor Billgrens alternativa heterosexuella (läs kristdemokratiska) vigseltext:

Frågorna
Inför Gud och i denna församlings närvaro frågar jag dig NN: Vill du ta NN till din hustru/man och ligga med honom/henne på det att ni må föröka er i nöd och lust?

Bön över ringarna
O Gud, du som är alltings skapare och Herre, välsigna NN och NN i deras äktenskap. Låt denna ring för dem vara tecknet på deras löften om att fortplanta sig. Genom Jesus Kristus, din Son, vår Herre.

Löftet
Jag NN,
tar dig NN
nu till min hustru/man
att föröka mig med
tills döden skiljer oss åt.

Marilyn Manson Hovet 2007


Det har varit ett par intensiva tjugofyra timmar. Gregory har varit på en skärgårdsö i en vecka och lagt golv, vilket naturligtvis var lika trist som det verkade. Han kom hem under fredagen och runt 00.00 kunde vi träffas på Märsta station. Nästa morgon vaknade jag upp med släktens klassiska huvudvärk, vilket växte sig starkare under dagen. Gregory, som är en fantastiskt gentleman gav sig ut och letade huvudvärkstabletter på egen hand - och han fick en på Tingvalla Pizzeria samt på Pizzeria Pompeji. Det är nog första gången i världshistorien som jag har en pojkvän som faktiskt gör en sån sak. Vilken man!

19.30 skulle konserten börja, men eftersom det i detta fallet var ett värdelöst förband (Turbonegro) så stressade vi inte direkt, men när vi väl satte oss 20.15 så höll aporna fortfarande på att harva identisk låt efter identisk låt. Som jag skrev till Stellan i ett sms efteråt, "Turbonegro är punkrockens TOTO", vilket helt enkelt betyder att dom är extremt trista och menlösa. Detta blogginlägg akompanjeras av hur Turbonegro ser ut mentalt.

Dom slutade strax före 21.00 och sedan dröjde det nästa en timme, eller snarare femtio minuter, tills att Marilyn kom igång. Jag har aldrig förstått varför det ska ta en sån jävla tid att komma igång. Det sker på de flesta konserter jag varit på. Med bra planering och lite framförhållning så går det att starta på tid, men jag misstänker att det inte handlar om det. Det handlar om ren och skär lättja helt enkelt. Man vet att fansen stannar, därför kan man arbeta lite långsammare.

I alla fall så var showen av högsta klass, om än lite kort. Marilyn - som var extremt flörtig och rolig med publiken - kändes inspirerad och körde en greatest hits av hela hans karriär. Det bjöds naturligtvis på en hel del sköna provokationer, en gigantisk stol (som dock inte slår den i Edsbyn, mitt ex Davids stolthet ;)), ett trollertrick med en robotkvinna, Marilyn som svävar upp i ett rökmoln, tonvis med konfetti, lite skämt om Stockholmssyndromet och en showman av högsta klass.

Läs vad SVD och Aftonbladet skriver om showen.