fredag, januari 11, 2008

Historien om en felringning

Kände för att kolla hur öppet någons liv är. En man ringde nyss fel, och jag kunde genom att enbart sedan kolla vilket nummer han ringde ifrån komma fram till detta:

Mannen är född den 17:e december 1944. Han fyller 64 år nästa år och har mellannamnet "Erik Roland". Han bor på Primusvägen i Stockholm, tillsammans med sin fru. Han har sitt kontor på samma plats. Mannen började sin karriär, efter att ha studerat på Stockholms Universitet, som flygofficer och tillbringade inte mindre än nitton år inom flygvapnet. Han slutade sedan inom det militära för att bli Linjeflygs chef på Bromma och senare Scanair. Sedan 1987 så har han enbart jobbat med chefsrekrytering och har varit styrelsemedlem i
ett av världens största företag i den inriktningen, Heidrick & Struggles. Hans inriktning var bland annat mellanöstern och Afrika.

Mannen uppskattas också modern klassisk musik, bland annat Kroumata.

Givetvis var det absolut inga problem att få fram komplett adress, telefonnummer, namn och uppgifter om hustrun, email och i stort sett komplett CV.

Allt på grund av att han ringde mig och undrade om jag var den Fred Anderson som sitter i H&M's styrelse :)

Det tog mig tio minuter att leta reda på allt och betydligt mer där till. Ett intressant experiment som visar hur blottlagda vi är.