söndag, januari 06, 2008

Moderatgrisarna slår till igen

Man kan säga att hatbrott är ett brott som är speciellt riktad, delvis planerat och till för att sätta skräck i till exempel en minoritet som homo, bi- och transsexuella. Det handlar inte om vanligt fyllebråk, eller partnermisshandel. Det handlar om att attackera en hel grupp av människor enbart för att dom inte går exakt samma väg som en stor del av befolkningen.

Det är alltså en ganska enkel matematik. En person som slår ner en bög för att han just är en bög gör det för att mentalt sänka alla homosexuella. En person som knivhugger en homosexuell ett trettiotal gånger enbart för att han är homosexuell (offret alltså) gör det för att sätta skräck i andra homosexuella.

Det är ett brott med ett klart och tydligt motiv av ondska. Absolut inget annat.

Nu så avskaffar höger-regeringen prioriteringen angående hatbrott. Trots att hatbrott hela tiden ökar, blir våldsammare och mer aggressiva.

Det kvittar om det är en heterosexuell eller en homosexuell som blir nedslagen egentligen, poängen är bara att det i många fall finns ett ondsint motiv just på grund av personens sexuella läggning i HBT-människornas fall.

Men nu vill inte höger-grisarna att vi homosexuella (när jag skriver homosexuella så menar jag hela HBT) ska få det skyddet. Dom tycker indirekt att vi ska straffas för att vi råkar ha en annan läggning.

Jag förstår att moderaterna vill ha stöd från Sverigedemokrater, Nationaldemokrater och andra fascister - eftersom dom själva lutar åt det hållet, men detta var väl att ta i? Har det blivit folkpartister av dom? Kappvändare?

Förhoppningsvis är detta ännu en spik i kistan på det sjunkande fartyget högern. Ingen kommer att sörja dom direkt...