fredag, februari 15, 2008

Atletica-gymnasiet har andra problem att bekämpa

Jag jobbar bara några meter från Atletica, det gymnasium som nu irriterar så otroligt mycket på att eleverna tar vägen förbi receptionen (en genväg enligt eleverna, vilket borde tyda på att dom vill ta sig snabbare till lektionerna när dom ska in i skolan) att dom dragit syndarnas matkort.

Naturligtvis är det här en bagatell, och Atletica-gymnasiet beter sig om en gammal gnällkärring när dom straffar sina elever på det här sättet. För inte hjälper det.

Atletica har nämligen en sport och äventyrsprofil. Sysslar man med dessa saker måste man leva ett hälsosamt liv, eller i alla fall uppmuntras till det. Atletica drar istället in på det som är viktigast, maten, och alternativet är att eleverna söker sig till andra ställen där dom kan köpa mat. Till exempel St Görans Grillen eller andra restauranger där det serveras väldigt onyttig mat. Bra gjort Atletica.

Sedan har Atletica uppenbarligen andra problem. Går man får Atletica-porten så bolmar det. Det känns som om, fast nu överdriver jag säkert, att varenda en av deras elever röker. Och att så många röker tyder väl på att man helt enkelt skiter i sina elevers hälsa, precis som med maten, och att man inte uppfyller sina åtagande som en fin hälsosam gymnasieskola.

Atletica ska givetvis skämmas för sitt trams.

Någon annan som ska skämmas är Iran, som "fördömer" Muhammed-bilderna. Om det är någon som inte kan fördöma någonting så är det Iran, ett land, en diktatur, som varje dag fängslar, avrättar, kränker kvinnor, män, homosexuella, minderåriga... ja, allt som inte passar in i deras samhälle eller i deras religion. Skäms Iran.