måndag, februari 04, 2008

Och där...

...gick Danmark in i Nordkorea-läge. Tragisk. Kommer gamla Svedala att göra samma sak så är det slut med demokratin. Då regerar skivbolagen och filmbolagen över människor rätt att surfa dit dom vill. Väldigt konstigt beslut... som troligen kommer att rivas upp förr eller senare.

Jag och Markus hade en idé om att distribuera Kraftverk 3714, vår hyfsat framgångsrika långfilm, gratis tillsammans med extramaterial och eventuellt i en "directors cut" via bland annat Pirate Bay, men nu får alltså den danska befolkningen klara sig utan vår gratis-film.

"Det här är censur på samma sätt som i Kina. Det är livsfarligt, ett direkt hot mot yttrandefriheten. Dessutom skulle jag tro att det strider mot EU:s konkurrensregler – det här är ju bara skivbranschens sätt att få bort hotet från oetablerade musiker som självmant lägger ut sin musik gratis, säger Petter Sunde, pressansvarig på Pirate Bay till SvD.se."

Kan bara hålla med. Svenska nazi-föreningen håller med om att det vore bra att förstöra för oss oberoende filmare och musiker:

På svenska Ifpi utesluter man inte att det danska beskedet kan få konsekvenser även i Sverige.

"Vi håller på att se över om man skulle kunna strypa tillgången på samma sätt här. Det vore önskvärt, säger Lisa Cronstedt, pressansvarig till SvD.se."

Som sagt var, tragiskt. Undrar när censuren uttökas till allt som vissa intresseföreningar inte gillar. Snart kanske det inte få finnas sidor som är gay-relaterade eller varför inte förbjuda tillträde till muslimska sidor, eftersom det enligt aporna där ute skulle vara en risk för fler terrordåd?

Vem vet vad pedofilerna hittar på egentligen? Lisa, vad tänker ni hitta på? Är det okey att censurera det jag skriver på min blogg? Är det nästa steg?