tisdag, februari 19, 2008

Tragiska lärare

Jag tycker en sån här bagatell är tragisk. En lärare som blir så sinnessjukt upprörd över att en elev har mössa på sig bör helt enkelt inte vara lärare. Sänk lönen på puckot. Sparka människan. Såna där personer har helt enkelt inte med barn att göra.

Ännu värre är det alla idioter som uppenbarligen tyckte det var ett bra mail och till och med kallar det "civilkurage" att protestera mot mössan. Är inte "civilkurage" ett starkt ord som ska användas vid viktigare saker än en sådan här fånig grej?

Vi vet alla hur många jävla kassa lärare det finns där ute, och det är riktigt tragiskt att vissa släpps in i skolans värld. Detta må hända är en bagatell, men vi vet alla att lärare gör värre saker än så här.

Själv minns jag Ken, vår engelskalärare på Wargentinskolan, som gång på gång förflyttades från diverse olika skolor på grund av att han hela tiden sex-trakasserade sina kvinnliga elever. Man undrar vad de som bestämde egentligen ansåg? Är det bättre att förflytta honom hela tiden så att fler råkar ut för hans förslag än att helt enkelt säga upp honom?