fredag, februari 29, 2008

Tulpanomania


Noterar till min förskräckelse att det är mer tulpaner på gång igen. Eller jag borde vara van vid det här laget, då det varje år kommer dessa märkliga tulpankampanjer. "Svenska tulpaner blommar länge". Kanske det, men varför just tulpan? Varför inte ros? Det finns uppenbarligen något som heter "Tulpanens hus" utanför Stockholm också, så det måste vara något oerhört speciellt med dessa fantastiska, trista Svensson-blommor.

Någon som vet varför svenska blom-odlare lägger ner miljoner på tulpan-kampanjer åtminstone en gång om året? Är det för att tvinga folk, som mig till exempel, att reta sig på det och skriva om det i sin blogg så att folk blir ännu mer nyfikna på blomjävlarna. Tulpanerna verkar vara som Idol eller Eurovisionsfestivalen, MAN MÅSTE PRATA OM TULPANER! Eller Bert Karlsson. Media försöker pränta in i oss att tulpaner är intressanta och livsnödvändiga.

PRATA TULPAN! TULPAN PRATA! IDOL-JURYN! TULPAN ÄR DET ENDA SOM RÄKNAS I LIVET.

Har ni sett John Carpenters They Live? När man tar på sig ett par speciella solglasögon så ser man att bakom all form av media så döljer sig en subliminal information som ska hjärntvätta en att lyda utomjordingarna. Så det handlar inte om tulpaner. Tyvärr. Det hade varit otäckare.

Själv tycker jag dom är lite småtråkiga. Som ett knäckebrödsmacka. Eller Kent. Eller en fågelholk som barnen i familjen har gjort på slöjden och alla är stolta över. Så tråkiga är tulpaner.