tisdag, mars 25, 2008

På med rishatten och kanintänderna, nu far vi snart till det stora röda landet!


Bern, Schweiz
New York, USA
Bangkok, Thailand

och nu...

Shanghai, Folkrepubliken Kina!

Jag vet, kanske klyschigt... men att åka till Kina är ganska tufft ändå. Vi snackar väl kanske inte direkt innerst amazonas eller nåt sånt, men det handlar om Shanghai. En stad med arton miljoner invånare. Bara deras zoo har haft etthundrafemtio miljoner besökare under åren. Det säger mycket om hur stor jävla stad det är :)

Det blir givetvis jag och G som reser i Juni och blir borta i två veckor. Vi hade tänkt försökt ta oss utanför Shanghai också givetvis, vi är välkomna till Bejing och hälsa på Bingjian Zhang, regissören till Folkrepubliken Kinas första skräckfilm Suffocation (som inte fick vara skrämmande enligt deras statliga censur), men vi får se om vi hinner. Det är i sig en liten tripp. Shanghais tekniska museum verkar coolt som fan, så även deras zoologiska park. Och blir vi inte alla lite sugna på att besöka guldfisken Bruce på deras stora akvarium?

Men ni duktiga läsare har säkert varit i Shanghai eller omnejd. Har ni några rekommendationer av vad vi ska, se göra eller uppleva... eller allt på samma gång?