lördag, mars 08, 2008

Rambo var utmärkt


Vi var ett gäng som gick och tittade på Rambo och vi blev nog glatt överraskade. Det var roligt att studera den illa påläsa publiken bestående av snorungar som antagligen inte ens var födda när Rambo III kom. Dom har lite svårt att till sig Stallones dystra galning och fnissade åt en del repliker osv osv.

Men efter den första stora massakern så blev publiken tyst. Som om en våt duk lade sig över alla fnittriga tonårshjärtan. Massakern var givetvis hjärtskärande. Ingen blev skonad, panik, ångest och hemskheter.

Efter det blev det mer fantastiskt tokaction. Jag har aldrig sett så blodig action någon gång faktiskt. Inte i den här skalan.

Stallone är en bra skådis och han gjuter liv i en karaktär som lätt hade blivit en parodi år 2008. Men han gjorde det bra och var nog också den bästa skådisen i filmen. Sorry, ta bort "nog". Han ÄR den bästa skådisen i filmen och han gör sin roll lysande.

Det rådde lite förvirring huruvida huvudskurken var homosexuell eller pedofil, men uppenbarligen är det ett barn som han har med sig in i sitt rum, så det känns inte som någon bisarr form av antigay-retorik som Roger på Bögjävlar först hade fått för sig.

Men i alla fall. "Splaction" när den är som bäst, dessutom med både djup och politik inblandat. Har svårt att se att en actionfilm kan bli årets bästa actionfilm efter den här.