lördag, mars 15, 2008

Recension: Scorpion Thunderbolt (1988)


Jag har sett många filmer på sistone, men inte haft inspiration att skriva ner några direkta åsikter. Allt från intelligenta House with the laughing windows, besvikelsen The Heroin Busters, det mindre mästerverket Bug av William Friedkin, Saw IV, extremt tokiga Mad Foxes och Planet Terror.

Varför jag då bestämmer mig för att göra comeback med Godfrey Ho's Scorpion Thunderbolt kan jag bara delvis svara på. Det är som vanligt ingen bra film, men att få se ännu en klipp- och klistra-film av Godfrey som dessutom också innehåller ett gummimonster, gör att den blir oemotståndlig.

Som vanligt så är det ett par olika mystiska intriger samtidigt, vilket beror på att Ho har klippt ihop en eller två gamla filmer med nyinspelat materialet. Liksom Thunder of gigantic serpent så verkar orginalfilmen här vara en riktig höjdare, men lustigt nog så flyter den nya filmen på utan några större problem. Bara större förvirring.

En seriemördare härjar i... Hong Kong? Han/hon/det ger sig på kvinnor och dödar dom blodigt. Nu får vi, som tittare, reda på i stort sett på en gång att det inte är en vanlig seriemördare, utan någon som verkar vara en orm-människa (tänk er en kombination mellan Alien och Humanoids from the deep, kryddat med lite orm) som i sin tur styrs av en blind nattvakt som väcker upp den med ett spela flöjt...och han i sin tur verkar styras av en "genom-ond vampyrhäxa i ett rött slott".

Samtidigt, i det nyinspelade materialet, så klampar coole Richard Harrison omkring med stor mustasch och flexande muskler. Men alla vill döda honom, och det beror på en magisk ring som han fick av sin farfar... eller far. Kommer inte ihåg. Uppenbarligen styrs alla dessa mördare av vampyrhäxan.

Polisen står handfallen när det gäller seriemördaren, men en ung kommissarie med moppemustasch är djupt förälskad i både en kvinnlig journalist och i en kvinnlig kollega, och givetvis så verkar båda dessa kvinnor råka ut för läskigheter. Men det är inte bara seriemördaren, utan även en galen brottsling som kommissarien satte dit en gång. Han kastar kniv, våldtar och är allmänt skogstokig.

Vampyrhäxan dansar, trummar på sin trumma och ålar sig med sina manliga slavar, samtidigt som fler och fler blir offer för monstret!

Ska polisen kunna stoppa eländet? Eller är det Richard Harrison, som spenderar mycket tid på hotellrum och parker, som måste slå tillbaka?

Faktum är att den här filmen är nästan lika underhållande som den låter. Den är extremt förvirrande och det är svårt att hålla reda på karaktärerna, speciellt de kvinnliga, men blodet stänker hyfsat mycket och de nya fightingscenerna med Harrison och diverse kinesiska stuntmän är faktiskt helt okey.

Orginalfilmen, som fått offrats för Godfrey Ho's vision, verkar riktigt bra och innehåller ett trevligt plastig monster och uppenbarligen en hög bodycount. Samt blod och ovanligt mycket naket, både män och kvinnor. Någon får gärna tipsa mig om titeln på den här filmen.

Den roligaste scenen, utan att den ska vara rolig, är när en enormt flexande och halvnaken Harrison får besök av en vältränad hantverkare med tajt linne som kommer för att "fixa ett läckande rör". Sedan försöker han döda Harrison, som dödar honom genom att trycka sitt fallosaktiga träningsredskap mot mannens hals. Som hämtat från en bögporrfilm från '85 alltså.

Som en bonus så har jag tagit ut ett litet bildspel som akompanjerar detta inlägg. Det får tala för sig själv. Och jag var ju tvungen att någon bild då jag inte kunde hitta någon orginalaffisch.

En film jag rekommenderar för skräpfilmsentusiaster och filmälskare alltså.