fredag, april 18, 2008

Det lätt att vara efterklok

Engla-hysterin fortsätter. När nu 42-åringen erkänt, uppenbarligen visar ånger och verkar vara en psykiskt väldigt instabil person så inser både kvällspressen och pöbeln som läser tidningarna att man inte kan klämma ut mer blod ur honom. Så då hittar man andra syndabockar, vilket givetvis blir polisen. För polisen får aldrig någonsin göra misstag, men vi som tänker längre vet att det inte finns någon form av perfektion någonstans. Alla gör misstag, även hr Polis.

Det hjälper inte ett skit att påpeka allt efteråt och dra upp sorgen hos Englas familj ännu mer, som för att slå in i ansiktet att deras barn mycket väl skulle kunna vara i livet nu om det inte vore för något misstag som skedde för flera år sedan. Det hjälper inte alls.

Men snälla.... jaja. Jag vill inte framstå som en cynisk tokstolle, men det går för långt. Allt detta hjälper inte ett skit. Det blir amerikanskt parodiskt.

Och tänk om alla kunde göra som den här alkistanten och ta time out, ta det lugnt, hitta igen sig själv, åka på dyra vårdkliniker OCH få detta godkänt med huvudklappningar och myspys från höger-aporna? Tänk om en vanlig Svensson skulle kunna få den behandlingen.