tisdag, april 29, 2008

Fred Anderson #2


Troligen den rikaste Fred Anderson som finns där ute. Ser ut som en typisk amerikansk medelålders man som var höjdare inom Apple under ett antal år. Enligt hans eget företag nu för tiden, Elevation Partners, så gick det bra för Fred under Apple-tiden: "During Fred’s tenure at Apple, the company increased net cash from negative $63 million to positive $4.6 billion".

Vad dom inte har tagit med är att han sade upp sig illa kvickt från Apple 2006 när det visade sig att han fifflat med aktier. Inte för att led någon direkt ekonomisk förlust av det, men ändå.

Lite snopet för en Fred, vi som alltid har sådan tur i vanliga fall.

Han är föredömligt klädd på bilden, visar ungdomlighet genom att lite krystat luta sig mot väggen/vaddetnuär bredvid sig, samtidigt som han visar mogenhet med en stilren slips... men samtidigt är "ungdomlig" genom att inte ha på sig sin kavaj.

Rent ekonomiskt skulle jag gärna byta plats med honom, huvudsaken jag inte får med hans troligtvis hyperamerikanska fru som sysslar med välgörenhet och är smygalkoholist. Något Fred troligen blundar för, och håller sig till sin sekreterare.