onsdag, maj 28, 2008

Bussmarodörer!

Har folk grava problem i huvudet eller? Ibland misstänker jag det. I alla fall när det gäller såna viktiga saker som sittplats på bussen, vilket är ett betydligt större problem än sittplats på t-bana eller pendeln.

Det värsta är egentligen tanterna, som trots en fullpackad buss nonchalant har lagt sin jätteviktiga lilla handväska på sätet bredvid sig så att man faktiskt nästan måste sätta sig på den för att dom frivilligt ska ta bort den. Oftast låtsas dom inte om en och tittar tomt ut genom fönstret. Tanterna kan givetvis vara gubbar också, gärna med trendiga hörlurar och med sin fula, feta portfölj bredvid sig och som garanterat inte tänker låta någon annan sätta sig bredvid dom.

Av någon anledning är det dock tjejerna, mellan tjugo och trettio år, som tar till dom fräckaste metoderna. Och den fräckaste metoden är att sätta sig på det yttersta sättet och liksom inte låtsas om att det finns ett säte innanför också. Sedan sitter dom där, verkar oförstående när folk tittar på dom och vill in. Och det slutar med att vi står där som ett jävligt ostadigt dominospel i gången.

Barnvagnsmarodörer huserar givetvis också på bussen, och liksom mupparna som tar upp hela trottoarerna med sina barnvagnsrace, så verkar dom inte inse att det finns andra människor som skiter fullständigt i deras drägglande barn som inte ens kan gå själv. Dom barrikerar alltid barnvagnssektionen, men på ett sånt sätt att dom står riktigt långt ut i gången så att man måste tränga sig förbi - trots att dom har plats att flytta sig inåt - och oftast så reagerar dom inte.

Idioterna står bara kvar och gullar med sina snorisar.

Allt mer så väljer jag faktiskt att promenera hem istället för att ta bussen. Det är både nyttigare, tar kanske tio minuter längre bara och man slipper bussmarodörerna!