torsdag, maj 08, 2008

Hur gör djur?

Kommer ni ihåg det programmet? Nittiotal va? Otroligt populärt. Bolme-kvinnan var väl programledare, eller har jag helt förlorat förståndet?

Det har varit mycket djur i veckan, vilket är trevligt. Jag gillar faktiskt djur, även om en del säkert tror motsatsen. Huvudsaken kräken inte bor i vattnet och äcklar sig hela tiden. Idag såg jag till exempel en råtta en bit från jobbet, den var inte speciellt skygg och nosade nöjt omkring på stigen.

När jag och Gregory träffades i tisdags så fick vi se en and-fejd. Två änder ville ta det lugnt och sova på en brygga, men så kom en annan and och var jävligt pissed på dom. Så han/hon jagade iväg dom, drog en vända runt himlen, in bakom några träd, och sedan var det sammanlagt fem stycken änder som jagade sjusovarna. En stund senare var dom tillbaka på bryggan och en mördar-anden kom tillbaka och var ännu argare.

Samtidigt hade vi en hund som satt och tittade på oss på ungefär en meters avstånd, fem-sex stycken småfåglar som gick omkring på bordet runt omkring oss och åt riskorn. När vi gick in mot stan sen så genade vi över kyrkgården där vid Vasa-museét och såg en hare på nära på håll samt att en hund skällde på oss och sedan spanade ordentligt från ett staket i närheten.

På stationen såg vi sedan hur två duvor var i full färd med att flörta. Mannen dansade och burrade upp sig för den kanske/kanske inte intresserade duv-kvinnan. Sedan sprang dom iväg och fortsatte dansen precis bredvid en död, elektrificerad duva.

Två andra djur var det utanför vårt idag. Två killar, troligen från det beryktade Atleticagymnasiet, började slåss precis utanför vår port så att blodet stänkte. Sedan försvann dom. Synd att jag missade det. Om inte så hade detta inlägg troligen blivit betydligt roligare.