söndag, maj 25, 2008

Vinnarna utsedda!

Det var ett gäng personer som hade alla rätt, ungefär hälften av alla som skickade in. Så tävlingen var lite svårare än jag trodde. Speciellt den franska skådespelerskan, så jag hoppas att det inte blev en lite slamkrypare där :) Vi fick lotta mot slutet, med assistans av G (som halvsov i sängen fortfarande efter gårdagens fantastisk trevliga kväll med mig, Anneli och Indiana Jones).

Här är de rätta svaren i alla fall:

1. Bud Spencer, den legendariska italienska skådespelare, fick äran - eller var det tvärtom - att spela emot en av japans främsta skådespelare och Kurusawas favorit i en spagetti-western av Tonino Cervi. Vad heter den japanska skådespelaren?
(svar: Tatsuya Nakadai)

2. Denna skådespelerskas största hobby är hästar och har numera en populär radioshow. Men innan dess så hade hon en lång karriär framför filmkameran, och kanske främst tillsammans med regissören Jean Rollin. Sju filmer (eller fem, det finns olika uppgifter) blev det, ofta med starka inslag av nakenhet, vampyrism och vackra ruiner. Vilken skådespelerska är det som menas?
(svar: Brigitte Lahaie)

3. Njuta Films gav nyligen ut en trio med Karim Hussain-rullar. En av dom anses vara den sista filmen som, när den först lämnades in för granskning till censuren i Sverige, utsattes för censurklipp - vilket gjorde att den dåvarande distributören lät bli att släppa den. Vilken film är det?
(svar: Subconscious Cruelty)

4. Det har kommit, och det kommer fler, många svenska klassiker från Studio S. Allt från Hasse Ekman till Povel Ramel. Två kommande filmer är regisserade av amerikanen Joseph Sarno, som också troligen står för den mest kända svenska porrfilmen involverande matvaror i Sverige genom tiderna. Vad heter den?
(svar: Fäbodjäntan)

5. Studio S ger i dagarna ut Djävla Djur, en box med tre italienska mördardjurfilmer. En av regissörerna spelade, på grund av sin likhet, Mussolini i en mycket känd mini-serie på åttiotalet samt har sagt att om han vore homosexuell så hade han varit ihop med Franco Nero. Vilken regissör?
(svar: Enzo G. Castellari)

Och vinnarna blev:

1:a-pris: Jean Rollin-sextett! The Living Dead Girl/Requiem for a Vampire/Lips of
Blood/Shiver of the Vampires/Night of the Hunted/Demoniacs!
- KIMMIE, Zero-sum

2:a-pris: Tinto Brass-dubbel - Salong Kitty/Bakom låsta dörrar!
URBAN HÄGGSTRÖM

3:e-pris: Enzo Barboni-dubbel - Mannen från öst/Även änglar kan slå en rak höger!
TONY GAHLIN

Det är bara att gratulera till de fina prisern... och till er andra, bättre lycka nästa gång!