lördag, juli 26, 2008

Har ni tänkt på att det är Pride varje dag året runt för heterosexuella?

I dessa meningslösa debatter om Prides vara eller icke vara så stöter man alltid på samma korkade argument från smådumma heteros: "Varför har vi ingen hetero-Pride då? Där vi får visa vår kärlek?".

Alla hör hur dumt det låter, förutom de som har samma korkade åsikter. För varje dag, året runt, är en Pride-festival för de heterosexuella. Man manifesterar sin kärlek och sexualitet, sina rättigheter och sina familjebildningar genom att bara vara heterosexuell rakt upp och ner. Det vill säga, man pussas, håller handen, pratar om sin fru/make, tittar på program och filmer där heterokärlek är normen, läser böcker där normen är heterosexualitet. Ja, året om. Bara heteros.

Så då är det konstigt att vissa individer är så blinda att de inte kan se hur samhället är och att en veckas HBT-Pride är så irriterande. Men det är samma sak över allt. I Östersund är det samma idioter som gnäller över att Yran tar över torget i några dagar till exempel. Bakåtsträvande statoilbönder helt enkelt.

Sedan tycker jag dock det är lite falskspel av SL som känner sig så stolta med oss och har Pride-flaggor på bussarna. Speciellt med tanke på deras anti-homo-kampanj för något år sedan för en organisation som drar likheter mellan homosexualitet och tidelag/incest.

Och då blir det också extra komiskt när några taffliga Kristdemokrater retar sig på flaggorna.

De fick ju ut sitt budskap om hur onda homosexuella var under den kampanjen!