torsdag, juli 17, 2008

Kina-resan: 080606

Det är chockerande hur lätt det är att förstå Shanghais tunnelbana. Jag har lärt mig hur man navigerar i den snabbare än vad jag lärde mig Stockholm t-bana. Den här är mer logisk på något sätt. Den är också snabb, och det är en fröjd att susa fram. Jämfört med New York så är detta himmelriket. Förutom att den här stänger 22.00 på kvällarna.

Vi tog i alla fall en halvdag på teknik- och vetenskapsmuseet som ligger vid Century Park. Detta är verkligen ett stort ställe! Förutom en stor savann, en regnskog, alla former av biografer som visade i 3D, 4D och en massa annat, så fanns det salar med tekniska experiment, raketer, människokroppen, robotutställning och butiker fyllda av en massa skoj krafs. Det kändes mer som en nöjespark än som något annat. Kul var det verkligen. Både jag och G tänkte på Stellis när vi lekte där. I anslutning till parken och museet fanns också en labyrintartad underjordisk shoppingområde där butiksägarna är som hyperaktiva zombies i varje hörn.

Vi träffade faktiskt på King där av en slump, vilket måste anses vara en lyckoträff med tanke på antalet innevånare i den här staden.

Vi funderade på att kolla in en nöjespark, men vi bestämde oss för att hoppa av på okänd station och ta en titt på hur den andra halvan av befolkningen lever. Xizang Road hette stationen och vägen började relativt skötsamt, men husen blev risigare och mer förfallna ju längre vi promenerade. Dock kändes det som ett ganska fridfullt område, och vi tog en hel del bra bilder trots att det mörknade ganska fort.

Människor verkar ha en ganska avslappnad syn på livet, och att butikägarna satt och sov utanför var inte ovanligt att se.

När vi begav oss hem så gick vi in på en Lawson, vilket är som 7-11, köpte en stor flaska Johnnie Walker black lable och spenderade resten av tiden hemma.