måndag, juli 28, 2008

Mordförsök mot homosexuella i natt!

Ja, det är fruktansvärt. Förövarna kastade ur sig homofobiska glåpord, rånade sedan killarna och avslutade det hela med att knivhugga dem. En av dem allvarligt. Jag hoppas att det går bra.

Man undrar nu när det första bloggdrevet av idioter, sverigedemokrater och efterblivna statoilbönder kommer att skriva att dessa killar får skylla sig själv? Att de skulle låta bli att kyssas i en park (Tantolunden för övrigt, där Priden är) och att de måste förstå att sånt är provocerande och att de inte ska manifestera sin kärlek och sexualitet så öppet?

Resonerar man så, betyder det bara att man verkligen inte har alla hästar i stallet. Det är såna människor som anser att kvinnor inte ska befinna sig ute efter mörkrets inbrott eftersom de då kan bli våldtagna och därför får skylla sig själv till exempel.

Usch. Hoppas det inte händer igen.

Edit: Det har visat sig att skadorna inte var så allvarliga, vilket vi tackar och bockar för - men det är något man helst inte skulle vilja göra eftersom två personer ska kunna få visa sin kärlek utan att bli knivhuggna. Men men, Världen Idag, Sverigdemokraterna och KD lär väl vara nöjda med att det sätts lite skräck i "HBT-maffian" och "Homolobbyn" ;)