lördag, juli 05, 2008

Rulltrappsiakttagelse - Stadshagen 080704

Som en del vet så arbetar jag på två ställen, under samma företag dock, och byter kontor mitt på dagen runt lunchtid. När jag är på väg till kontor nr. 2 tänker ta mig upp för rulltrapporna så ser jag en förvirrad, antagligen väldigt stressad dam, som för några sekunder är så otålig att hon inte vad hon ska ta sig till.

Hon går några meter framför mig, går fram till rulltrappan - som inte är igång. Det är en sådan som sätter igång om man går fram till den. Någon form av rörelsedetektor antar jag. Så hon är på väg att kliva på när hon upptäcker att den inte rör sig. Hon är dock så nära att hon sätter igång rulltrappan, men är också så stressad - och antagligen redan där irriterad på att rulltrappan inte fungerar - och märker inte att den sätter igång.

Damen vänder sig om, tittar på mig och slår ut argt med armarna. De andra rulltrappan som går upp är nämligen ur funktion och den som går ner... ja, den går neråt :) Hon har ännu inte märkt att rulltrappan bakom henne faktiskt fungerar, och efter att ha sneddat mot den icke fungerande rulltrappan, blivit arg där - gått FÖRBI den fungerande rulltrappan mot hissen, som inte är nedtryckt, så glider jag förbi henne, kliver på rulltrappan och åker upp.

Några sekunder senare hör jag hur hon kliver på, när hon väl insett att rulltrappan faktiskt fungerar utmärkt.

Men det är imponerande med folk som är så stressade att de inte kan vända en tiondels sekund på att rulltrappan ska starta. Väldigt imponerande. Hoppas hon får vila lite i helgen.