tisdag, juli 29, 2008

Skäl att hata Jämtland


Det glada gänget på ÖP har varit så absurt tokroliga att de har en artikelserie som heter "Skäl att älska Jämtland" - men ordet "älska" är ersatt med ett hjärta istället. Höhö. Lite lagom folkligt så där. Fredrik Alverland verkar vara först ut med lite skojiga minnen som kulminerar i detta: "Läskdrickandet ledde till mitt starkaste och mest bestående minne från denna milstolpe till konsert. Nämligen det att jag var smärtsamt kissnödig från introt på konsertinledande "Mirror, mirror" till slutposen på extranumret "Diggi-loo, diggi-ley". Det är alltså också ett skäl att älska Jämtland. Antar jag. Här är några till skäl.

Men då känns det som om vi ska vara lite bittra och göra en egen variant... får jag presentera:

Skäl att HATA Jämtland!

* Blåsthelvetet. Fan, det går inte ens att gå ut naken på torget utan att bli ivägblåst som en gigantisk ihopsäckad drake.

* Kören på torget. Gillar vi verkligen den där plåthögen? Skriker som några fulla Brunflo-raggare och den tveksamma femtiotalsdesginen på körledaren luktar tristess lång väg.

* Vi fortsätter med torget. Ingen Sibylla längre! Vet inte varför den försvann, men efter att kvalitén uppe på Permans sjönk så var detta den enda räddningen. Men inte numera. Nu är det jämnat med marken.

* "Stridsvagnshindren" brukar man kalla den enormt misslyckade och talanglösa försöket att piffa upp gatan utanför Biostaden. Piffa upp innebär på Östersundsspråk att man ställer några stenklossar där och påstår att det är sittvänliga bänkar. Inte ens senare, när man försökte rädda upp eländet med lite trädbitar så fungerade det.

* Badhusparken. Absolut. Jättefint och barnvänligt, om man gillar urinlukt, alkisar och folk som skjuter minigolfbollar i ansiktet på en!

* Tingshuset - visst, om man tycker det är kul med människor som är så svartklädda att det är svårt att fokusera blicken när man går in där. Sedan kan ingen av dem spela musik överhuvudtaget, vilket hörs allt för tydligt genom de tunna fönstrena från källaren.

* TV4 Jämtland. Till skillnad från vad många tror så finns det inget TV4 Jämtland. Det gick i konkurs för länge sedan (efter att VD'n tog självmord och den garderobssmygande TV-profilen stack till Stockholm) , helt enkelt på grund av att det var så oerhört dåligt.

* Radio Jämtland. HAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHA.

* Alla hemtrevliga caféer längst med gågatan... som gör att man blir ruinerad eftersom de tar fyrtio kronor för ett glas saft. Plus att man måste genomlida feta pensionärer som är ute med sina dräggliga barnbarn och grisar längst med borden.

* Raggarträffarna. Skitkul att vakna upp mitt i natten bara för att någon gubbe som tror han ser ut som Elvis bestämmer sig för att vrålköra längst med den närmasta gatan, dra en sväng till Statoil, krossa en oskyldig tjej av misstag med sin alkoholdränkta bil och sedan skylla på att han var full och inte visste vad han gjorde.

Så, vad har ni för skäl att HATA Jämtland?

Nu använder jag mig av ordet "hata" eftersom ÖP använder ett annat väldigt starkt ord, "älska". Och motsatsen till "älska" är "hata". Så det är logiskt och bra