torsdag, juli 31, 2008

Utmärkt skrivet, Bard och gänget!

Läser denna väldigt intressanta text som återigen speglar den otrevliga FRA-laget ur ett HBT-perspektiv. Många, även homos, kommer att tycka det debattörerna påstår är orealistiskt och ett utslag av paranoia, men det har hänt förut och kommer att ske igen. Såna här saker kommer alltid att missbrukas av personer/organisationer och kriminella element som vill ont.

Så det är inte det minsta orealistiskt. Det bästa kommer på slutet:

"Redan efter nästa val kan sverigedemokraterna ta plats i riksdagen. Ett parti som är arvtagare till nazistiska och odemokratiska rörelser kan få insyn i de organ som ska granska FRA. Det är bara fem år sedan Pridetåget attackerades och deltagare misshandlades svårt. Hatbrotten är allvarliga och vi är en självklar måltavla för högerextrema grupper.

FRA motiverar den nya lagen med behovet att kunna byta information med andra stater. Men hur vet vi hur dessa länder behandlar informationen?

De svenska förbandens säkerhet i Afghanistan har framförts som argument. Byter Sverige informationer med Pakistan? Eller Iran? Det är länder där homosexuella avrättas eller torteras.

Att Sverige har ett omfattande samarbete med USA tycks vara klarlagt. Svenska staten blev nyligen dömd att betala tre miljoner kronor i skadestånd till den egyptier som Sverige lämnade till en av CIA:s hemliga fångtransporter och som blev torterad i Egypten – efter att ha blivit drogad, satt i bojor och fått ögonen förbundna redan på Bromma flygplats.

Det är bara fyra år sedan de sista delstaterna i USA avskaffade förbudet mot homosexualitet. Det är fortfarande förbjudet att vara öppen med sin sexualitet inom försvaret. Partner av samma kön får inte uppehållstillstånd i USA. Hivpositiva nekas inresetillstånd.

Vi ryser inför tanken att svenska staten lämnar ut information om våra privatliv till stater som inte respekterar mänskliga rättigheter utan diskriminerar och förtrycker homo-, bi- och transpersoner."


Vill staten verkliga dela med sig av information till dessa länder och kan man garantera att inte personlig information som kan skada enskilda människor inte lämnas ut? Svaret är givetvis, tyvärr, NEJ. Med smyg-nazzar som SD (vem vet, de kanske vill använda sig av lagen att rensa ut den där närmast mytologiska "HBT-maffian" och "Homolobbyn", något som även KD tjatar om då och då) på marsch framåt och en högerregering som allt mer svävar på molnen huruvida de vill samarbeta med nazisterna så känns de extra viktigt att FRA sänks. Ordentligt.