onsdag, augusti 13, 2008

De Vänsterhäntas Dag - Behöver vi verkligen ett sådant onormalt jippo?


Det är idag det årliga jippot ”De Vänsterhäntas Dag”, där människor som är vänsterhänta får visa upp sin defekt stolt för alla som inte vill se. Man ordnar fester och föreläsningar, propagerar i tidningar och försöker slå i oss normala högerhänta hur ”normalt” det är med att vara vänsterhänt!

Pyttsan säger jag! Varför ska vänsterhänta behandlas speciellare än oss? Bara för att vänsterhänthet ansågs vara ett lyte fram till sextiotalet och man tvingade vänsterhänta att bli högerhänta, så ska de inte tro att de kan tro att det utgör normen i samhället! Vad händer här näst? Att vänsterhänta ska ha speciella lagar som skyddar dem? Att vänsterhänthet är ett handikapp, det vet vi flesta normala, och själv förstår jag inte poängen med att vänsterhandanpassa samhället! De får väl vänja sig av med det och agera som vanliga Svenssons! Att vänsterhänta är överrepresenterade bland mindre begåvade människor visar forskning som jag tagit del av, och varför ska mindre begåvade eller människor med såna tendenser får samma rättigheter som oss?

Varför blir det inga dagar för oss normala högerhänta? Varför inte ”De Högerhäntas Dag”? Om de vänsterhänta ska få manifestera sin vänsterhänthet hur som helst på öppna gator så borde vi normala Svenssons som inte hela tiden vill sticka ut och få uppmärksamhet få en egen dag!

Jag har absolut INGET emot vänsterhänta! Jag har flera vänner som är vänsterhänta och de håller det för sig själv. Men sånt här kan man inte skriva eller debattera om utan att bli kallad vänsterhandofob! Men mina vänsterhänta vänner har den goda smaken att inte skylta med det hela tiden.

Vi högerhäntas rätt, vart tog den vägen? Varför får inte vi göra vår röst hörd i media? Är det så att det är vänsterhäntslobbyn (den så kallade ”VH-lobbyn”) som styr vad som får höras och synas i media?

Så bara för ett en minoritet vill ha samma rättigheter som vi normala så betyder det inte att vi ska lyssna på dem. Vi kan acceptera dem som människor men inte deras vänsterhänthet. Jesus var högerhänt det är den normen vi ska följa genom livet. Det finns inga plats för avarter. Vad händer om de där 900 000 vänsterhänta (fast jag har hört att det är betydligt mindre än så) i Sverige börjar ta över? Kommer vi högerhänta helt att försvinna då? Kommer religionsfriheten att tas bort och kommer även människor som är vänsterfotade att få samma rättigheter? Kommer folk kunna gifta sig med sin dotters fötter? Det ena leder till det andra som ni vet.

En tankeställare bara...

Gud välsigne er!