lördag, augusti 02, 2008

Det brinner, min sköna, det brinner!Simon, min käre hyresvärd, just nu in och såg ut så här, som ni ser på den spektakulära bilden! Det skedde en liten olycka på väg till jobbet uppenbarligen.

Han sitter, som alla andra personer med föraryrke, och röker i sin bil. Lite lagom redneck så där, men med ett hjärta av guld givetvis. Om han hade keps vet jag inte. I alla fall så börjar glöden växa ordentligt på ciggen och han tänker aska den genom fönstret.

Vilket kanske inte var så smart, i alla fall så här i efterhand.

För vad händer när man för en rejäl dos glöd mot ett blåsigt fönster? Jepp, ni gissade rätt, det lossnar och blåser tillbaka in på Simon. Det är givetvis ingenting han märker, utan han fortsätter att köra tills han känner att det blir varmt strax ovanför magen. Där ligger glöden och pyr och har satt eld på den gråa t-shirten (som det står "Simon" på med röda bokstäver).

I panik så försöker han borsta bort glöden, men det enda som händer är att den fortsätter att rulla ner för hans välformade mage och sätter eld på t-shirten där istället. Den skapar två hål till. Så mitt ute på E4'an så måste Simon panikbromsa in vid sidan av vägen, han hoppar ut och börjar frenetiskt att försöka släcka den nu bolmande t-shirten med händerna. Det lyckas inte.

Han rusar tillbaka till bilen igen, för jag antar att han försökte komma undan bilen då den kanske inte mår så bra med en massa eld i närheten, får tag i en vattenflaska och börjar hälla vattnet över sig. Eller ja, ni vet hur segt det kan gå ur en flaska och dessutom när man har panik. Så han står och stöter ut vattnet över sig där vid sidan av vägen på E4'an tills att det slutar röka.

Sedan blev det brännmärken på magen också, som grädde på moset.

Som för att fira denna seger över elden så åker han sedan till McDonalds och köper sig en glass, tar en tugga och får ingenting i munnen efter som den glasbiten handlöst kastat sig ner på den redan sargade t-shirten och bildar ett attraktivt glassmärke högst upp.

En lyckad dag alltså för Simon, men han har i alla fall en gratisbiljett till Pride. Och det har inte jag.